Έβρος: Ενισχυμένες περιπολίες και συρματοπλέγματα για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές

Σύμφωνα με τοπικούς φορείς παρατηρείται ελαφρά μείωση στον αριθμό των μεταναστών που περνάνε τον Έβρο

Μετά το οδοιπορικό του Open TV στα νησιά του Αιγαίου για το προσφυγικό, ο ρεπόρτερ Άρης Κουτσιούκης καταγράφει από τον Έβρο αυτή τη φορά πώς πρόσφυγες και μετανάστες περνούν καθημερινά στην Ελλάδα μέσα στο σκοτάδι, με προορισμό αρχικά το Διδυμότειχο. Το υπουργείο Άμυνας επιστρατεύει τώρα συρματοπλέγματα και κοινές περιπολίες αστυνομίας-στρατού, για να βάλει «φρένο» στις αφίξεις.


Όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του Open TV, μέσα στο σκοτάδι με γρήγορα βήματα μια ομάδα 20 μεταναστών που μπήκε στην Ελλάδα από τον Έβρο, περνά τις σιδηροδρομικές γραμμές και κατευθύνεται προς το Διδυμότειχο. Οι κινήσεις τους καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας στο χωριό Πραγγί και με διαφορά μερικών δευτερολέπτων άλλοι τόσοι ακολουθούν τρέχοντας. Παρά τον συρμάτινο φράχτη που τοποθετείται τις τελευταίες ημέρες σε σημεία περάσματα κοντά στο ποτάμι, φαίνεται πως οι μετανάστες βρίσκουν τον τρόπο να περνούν από την Τουρκία.

Εκτός από την τοποθέτηση συρματοπλέγματος, το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπει κοινές περιπολίες στρατού και αστυνομίας. Και μπορεί οι ροές να συνεχίζονται, όμως σύμφωνα με τοπικούς φορείς παρατηρείται ελαφρά μείωση στον αριθμό των μεταναστών που περνάνε τον Έβρο. Πριν από λίγες ημέρες ψαράδες στον Έβρο είχαν αναφέρει ότι ακούγονται πυρά αυτόματων όπλων από τη μεριά της Τουρκίας, ενώ το ίδιο καταγγέλλουν στο Οpen και κάτοικοι από το Πύθιο Έβρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για τακτική των Τούρκων σε όλο το μήκος του ποταμού προκειμένου να ωθούν τους μετανάστες να περνούν στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια