Ο καιρός σήμερα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ο καιρός σήμερα

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί από την Παρασκευή και για ένα τριήμερο η χώρα - Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27/12, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο 28/12 - Δευτέρα 30/12.

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/12 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30/12.




Η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στην Αττική κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 7 και 12 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά και μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην ανατολική και βαθμιαία τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά από το μεσημέρι στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Στις υπόλοιπες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της Κυριακής πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα φτάσουν τα 6 με 8 και στα πελάγη έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Ποια ήταν η Ζηνοβία

Η Ζηνοβία ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ. Το πλήρες όνομά της είναι Σεπτιμία Ζηνοβία. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της και κυβερνήτη της Παλμύρας, Οδαίναθού, η Ζηνοβία, κατέστησε τον εαυτό της βασίλισσα της Παλμύρας, παίρνοντας από μόνη της τον τίτλο της Αυγούστας και καθώς δεν ανεχόταν να παραμένει υποτελής στους Ρωμαίους, ξεκίνησε 269 μ.Χ. πόλεμο εναντίον τους. Εντυπωσιασμένος ο Αυτοκράτορας Αυρηλιανός από την εκθαμβωτική ομορφιά της Ζηνοβίας, αλλά και το θάρρος της, πρόσφερε σ’ αυτή την ελευθερία της. Στη Ρώμη, η έκπτωτη «βασίλισσα της ερήμου» παντρεύτηκε ένα Ρωμαίο συγκλητικό και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε ανέσεις και πολυτέλεια στη ρωμαϊκή έπαυλή του κοντά στο σημερινό Τίβολι της Ιταλίας. Η ιστορία της θρυλικής βασίλισσας Ζηνοβίας έχει εμπνεύσει συνθέτες της όπερας, συγγραφείς και καλλιτέχνες.
Από το Blogger.