Λιβυκός Εθνικός Στρατός: Άκυρα τα μνημόνια Άγκυρας-Τρίπολης – Η Τουρκία ωθεί τη Μεσόγειο σε πόλεμο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Λιβυκός Εθνικός Στρατός: Άκυρα τα μνημόνια Άγκυρας-Τρίπολης – Η Τουρκία ωθεί τη Μεσόγειο σε πόλεμο

Θέση για τα μνημόνια κατανόησης που υπέγραψαν την Τετάρτη το βράδυ η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, το ένα για την οριοθέτηση μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών και το δεύτερο για την επέκταση της στρατιωτικής τους συνεργασίας, πήρε τη Δευτέρα ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) που υπακούει στη Βουλή των Αντιπροσώπων με έδρα τη Βεγγάζη και διοικείται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη Βουλή της Λιβύης, η οποία στην πλειοψηφία της είναι αντισλαμική και αντιμάχεται τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές.
Με μια σειρά αναρτήσεων, ο LNA δήλωσε:
Libyan National Army (LNA): Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας δεν δικαιούται να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες.
Libyan National Army (LNA): Τα Μνημόνια Κατανόησης που υπογράφηκαν μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είναι άκυρα.
Libyan National Army (LNA): Τα Μνημόνια Κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη και τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα.
Libyan National Army (LNA): Η Τουρκία προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στη Μεσόγειο για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της.
Libyan National Army (LNA): Η Τουρκία ελέγχει το σκηνικό στην Τρίπολη και χρησιμοποιεί την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της στην περιοχή.
Libyan National Army (LNA): Η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει τα όνειρά της να φέρει πίσω την οθωμανική κατοχή.
Libyan National Army (LNA): Η Τουρκία αποτελεί άμεση απειλή για τον λαό της Λιβύης.
Libyan National Army (LNA): Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας στη λεκάνη της Μεσογείου θα ωθήσουν την περιοχή σε σύγκρουση.
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) καλεί τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στη λεκάνη της Μεσογείου.
Παράλληλα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον ΟΗΕ να αποσύρει την αναγνώρισή του από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και να αναγνωρίσει εκείνη ως τη μοναδική νόμιμη Αρχή στη χώρα.
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός και η Βουλή υποστηρίζονται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» έχει κατηγορήσει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητή του LNA, ως «πιόνι» της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Από το Blogger.