Πέθαναν από τον κορωνοϊό πάνω από 120 Έλληνες στη Βρετανία και κανείς στην Ελλάδα δεν μιλάει γι’ αυτούς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Πέθαναν από τον κορωνοϊό πάνω από 120 Έλληνες στη Βρετανία και κανείς στην Ελλάδα δεν μιλάει γι’ αυτούς

Πάνω από 200 θάνατοι Κυπρίων στη Βρετανία -Ανησυχία ομογενών
Υπό την «πολιορκία» του κορωνοϊού βρίσκεται η κυπριακή παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ομογενείς να μετρούν τις «πληγές» τους, την ώρα που έχει στηθεί μια μεγάλη, οργανωμένη προσπάθεια για περιορισμό των απωλειών από την πανδημία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πάνω από 200 Κύπριοι στη Βρετανία έχουν αποβιώσει από την πανδημία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Παροικιακή”, μετά από συλλογή στοιχείων από τοπικά νοσοκομεία, εκκλησίες, τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης και ανακοινώσεις θανάτου που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα, πάνω από 200 Κύπριοι Βρετανοί έχουν πεθάνει από κορωνοϊό, πολλοί έχουν μολυνθεί από την ασθένεια και αρκετοί βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Στους θανάτους περιλαμβάνονται 120 Ελληνοκύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου, 65 Τουρκοκύπριοι και ένας Βρετανός Μαρωνίτης Κύπριος, όλοι από το Λονδίνο. Έξω από το Λονδίνο, καταγράφησαν 4 απώλειες στο Μπέρμιγχαμ, τρεις στο Weston-super-Mare, ένας στο Ντέρμπι, ένας στο Lowestoft, ένας στο Κέιμπριτζ, ένας στο Cheltenham, ένας στο Λίβερπουλ, ένας στο Λούτον και ένας στο Σάουθεντ.
«Εμείς, ως κοινότητα, ανησυχούμε πολύ για το ότι υπάρχουν «αυξημένα στοιχεία» που υποδηλώνουν ότι ο κορωνοϊός έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στους Κυπρίους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελούμε το 3% του πληθυσμού του Λονδίνου – αν είμαστε 300.000 από τα 9 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύουμε σχεδόν το 6% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid-19 στην πρωτεύουσα. Mια σκοπιά, υπό την οποία μπορούμε να το δούμε αυτό, είναι το γεγονός ότι έχουμε διπλάσιο αριθμό θανάτων (186 στο Λονδίνο) από ό, τι θα έπρεπε. Στατιστικά, θα έπρεπε να ήταν περίπου 90 θάνατοι, που σημαίνει ότι 96 ζωές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν οι κυβερνητικές συμβουλές είχαν ακολουθηθεί σωστά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δημοσίευμα της εφημερίδας.
Η ανησυχία έχει εισβάλει για τα καλά στους κύκλους των Κυπρίων της Βρετανίας. Εντούτοις, υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Philenews, ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Bασιλείου, Χρήστος Καραολής, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «όλοι μαζί σαν μια γροθιά θα αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη δοκιμασία».
Πηγή: philenews/parikiaki
Από το Blogger.