Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 45.000

Τα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 800.000

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν τους 45.000, με άλλα λόγια διπλασιάστηκαν μέσα σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 800.000, αποκαλύπτει καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Οι ΗΠΑ είναι — μακράν της δεύτερης — η χώρα όπου έχει επιβεβαιωθεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2: είναι τετραπλάσιος από αυτόν της Ισπανίας, της χώρας που ακολουθεί στον κατάλογο. Παγκοσμίως, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια χθες Τρίτη· στη βόρεια Αμερική εντοπίζεται περί το ένα τρίτο των κρουσμάτων.
Οι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 αυξήθηκαν κατά 2.600 και πλέον στις ΗΠΑ χθες Τρίτη, ενώ ορισμένες πολιτείες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει απολογισμούς.
Στο Νιού Τζέρσι, στην Πενσιλβάνια και στο Μίσιγκαν ανακοινώθηκαν οι βαρύτεροι απολογισμοί θυμάτων μέχρι σήμερα, με πάνω από 800 νεκρούς σε καθεμία από τις τρεις πολιτείες. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, καταγράφηκαν 481 νέοι θάνατοι.
Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε την 15η Απριλίου, όταν είχαν φθάσει τους 2.806 όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα κρούσματα μόλυνσης στις ΗΠΑ πλέον ξεπερνούν τα 809.000 (+23.000).
Τα νέα κρούσματα μοιάζουν να μειώνονται αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν ξεπερνούν τα 30.000 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχε καταγραφεί την 4η Απριλίου, όταν είχαν ανέλθει σε 35.392.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί να αυξηθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις για να αρθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ιδίως η εντολή προς τους Αμερικανούς να μείνουν σπίτι. Αυτό, εξηγούν, είναι απολύτως απαραίτητο για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του εξαιρετικά μολυσματικού ιού. Τα μέτρα, που παρέλυσαν την αμερικανική οικονομία, πρόσθεσαν πάνω από 22 εκατομμύρια ανθρώπους στις τάξεις των ανέργων.
Η Νέα Υόρκη, όπου καταγράφονται σχεδόν οι μισοί θάνατοι ασθενών στη χώρα, υιοθετεί πολύ επιφυλακτική προσέγγιση ως προς την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των σχολείων.
Τη Δευτέρα, η πόλη της Νέας Υόρκης τόνισε πως οι συναυλίες και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που προσελκύουν πλήθη θα ακυρωθούν έως τουλάχιστον τον Ιούνιο. Αντίθετα, πολιτείες όπως η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα ήδη χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν λάβει

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια