Κορονοϊός: Εξιτήριο για 52χρονο έπειτα από 20 μέρες στην εντατική-Η συγκινητική επιστολή των γιατρών του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Εξιτήριο για 52χρονο έπειτα από 20 μέρες στην εντατική-Η συγκινητική επιστολή των γιατρών του

Έπειτα από 20 μέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας ένας 52χρονος νίκησε τον κορονοϊό και έλαβε εξιτήριο.
Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο με βαριά αναπνευστικά προβλήματα, στις 2 Απριλίου διασωληνώθηκε, στις 14 Απριλίου αποσωληνώθηκε και στις 17 του μηνός οδηγήθηκε σε τμήμα ανάρρωσης έως ότου και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Οι θεράποντες ιατροί του σε μία συγκινητική επιστολή περιέγραψαν τη μάχη που έδωσε ο 52χρονος με τον κορονοϊό, αλλά και εκείνη που δίνουν οι ίδιοι στην προσπάθεια τους να σώσουν τους ασθενείς.
"Πριν διασωληνωθεί ο ασθενής, μας κοίταζε με αγωνία και ρωτούσε αν θα πεθάνει. Του κρατήσαμε το χέρι και του είπαμε ότι είμαστε εκεί για να κάνουμε ότι χρειάζεται για το αντίθετο. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των γιατρών.
Ολόκληρο το σημείωμα των γιατρών:
"Σήμερα βγαίνει από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας ο 52χρονος ασθενής με CONID-19 που διασωληνώθηκε στις 2/4/2020. Είμαστε χαρούμενοι και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά. Πριν διασωληνωθεί ο ασθενής, μας κοίταζε με αγωνία και ρωτούσε αν θα πεθάνει. Του κρατήσαμε το χέρι και του είπαμε οτι είμαστε εκεί για να κάνουμε οτι χρειάζεται για το αντίθετο. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας
Όλες αυτές τις μέρες όμως, που οι προσπάθειες μας είχαν στόχο να κρατήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ασθενή, αλλά και γενικότερα να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, διαβάζαμε ή μας πληροφορούσαν για αυτά που γράφονταν στα μέσα με αφορμή τη νοσηλεία του ασθενή με COVID-19 στο νοσοκομείο μας. «Τρέμουν οι νοσηλευτές», «κίνδυνος διασποράς» στο νοσοκομείο κ.ά.
Πιστεύουμε ότι όλα αυτά υποτιμούν και απαξιώνουν τη δουλειά μας και γι' αυτό αναγκαζόμαστε να στείλουμε αυτό το σημείωμα. Κανείς μας δεν τρέμει. Ναι είχαμε φόβο αρχικά που όμως υποχωρεί κάθε μέρα που εφαρμόζουμε τις αρχές της επιστήμης μας, κάθε μέρα που εφαρμόζουμε τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως έχουμε εκπαιδευτεί και είμαστε μια δεμένη ομάδα προσέχοντας ο ένας τον άλλο.
Όχι, δεν τρέμουμε. Εργαζόμαστε σε αυτό που επιλέξαμε, τώρα όπως και πριν αλλά και στο μέλλον. Όχι, δεν διασπείρουμε τη λοίμωξη και αυτό το ξέρουμε καλά τόσο εμείς όσο και οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στο Τμήμα Επειγόντων ή στην Κλινική Λοιμώξεων. Και δεν διασπείρουμε γιατί εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω και κυρίως προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Φοβούνται ίσως αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν ασθενείς αλλά δεν έχουν έρθει και να ρωτήσουν εμάς που αυτό κάνουμε κάθε μέρα."

Από το Blogger.