Τέλος η καραντίνα για 6 χωριά της Καστοριάς μετά από 24 μέρες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Τέλος η καραντίνα για 6 χωριά της Καστοριάς μετά από 24 μέρες

Μετά από 24 ημέρες, βγαίνουν σήμερα από την καραντίνα, έξι χωριά της Καστοριάς. Η καραντίνα ετέθη σε εφαρμογή στις αρχές Απριλίου, καθώς επρόκειτο για περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τον κορωνοϊό, με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε έξι, ενώ αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν.
Μεταξύ των χωριών ήταν και η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη και η Πτεριά.
Η κυβέρνηση, υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε να θέσει τα χωριά αυτά σε καραντίνα, αναστέλλοντας τη δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση.
Σε δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ, κάτοικοι της Μεσοποταμίας μίλησαν για την πρωτόγνωρη αυτή πραγματικότητα που κλήθηκαν να βιώσουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια εμπειρία που τους ώθησε να σκεφτούν διαφορετικά τη ζωή, ενώ πλέον και αφού τήρησαν τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν, θα βγουν ξανά από το σπίτι, παραμένοντας πάντως προσεκτικοί.
Το τέλος της καραντίνας στη Μεσοποταμία ανακοίνωσε, άλλωστε, χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο και ευχαριστώντας τους κατοίκους για τη συνεργασία και την υπομονή τους.

Από το Blogger.