Κορωνοϊός: 83 νεκροί και 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 1.884 συνολικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 83 νεκροί και 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 1.884 συνολικά

Συνολικά 83 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος γνωστοποίησε επιπλέον 52 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον στα 1.884.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 57% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες. 509 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στον εξωτερικό, ενώ 708 έχουν σχέση με άλλον ασθενή.
Οι διασωληνωμένοι είναι 84, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Το 77% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.
Εκ των θανόντων, οι 23 είναι γυναίκες, η μέση ηλικία τους τα 74 έτη, ενώ των 87% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν προχωρημένης ηλικίας.
Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ είναι 14. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 32.528 κλινικά δείγματα.

Νεά αυστηρά μέτρα ενόψει Πάσχα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα ενόψει της Περιόδου του Πάσχα. 
Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε «να προστατεύσουμε τα χωριά μας, τα νησιά μας» σημειώνοντας πως «η οποιαδήποτε μετακίνηση δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού. Δεν θα το επιτρέψουμε».
Όπως σημείωσε, η ΕΛΑΣ από τις 18:00 έχει στήσει σημεία ελέγχου σε εθνικές οδούς και παραδρόμους, μεταξύ άλλων, και θα διεξάγει εντατικούς ελέγχους όλο το 24ωρο. 
Παράλληλα, όπως είπε, το Λιμενικό Σώμα θα διεξάγει ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.
Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων στον τόπο διαμονής του, οι οποίοι, όμως δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.
Από το Blogger.