Κορονοϊός - Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πώς θα γίνει και πότε - Όλα τα σενάρια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κορονοϊός - Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πώς θα γίνει και πότε - Όλα τα σενάρια

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο 20ημερο σχετικά με τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς οι επόμενες εβδομάδες θα διαμορφώσουν και τον οδικό χάρτη για την «επόμενη μέρα».

Αναμφισβήτητο θεωρείται πάντως ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε νέα μέτρα, αλλά στις 27 Απριλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Οδηγός για τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η εισήγηση των λοιμοξιωλόγων και των επιστημόνων, αλλά και οι επιπτώσεις της παράτασης στην ψυχική υγεία των πολιτών και την οικονομία.

Το απόγευμα της Τρίτης (07/04) κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έβαλε τέλος στις συζητήσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κίνησης των πολιτών.

Ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμιά χαλάρωση, καθώς όπως είπε τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι στη συνέχεια, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση. «Χρειάζεται είπε επιμονή και υπομονή στο στόχο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι σαφές ότι στη λήψη της όποιας απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας παρομοίασε με μαραθώνιο και όχι με σπριντ την άρση των μέτρων, η οποία όπως τόνισε στην αποψινή ενημέρωση «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων».
Από το Blogger.