Έκτακτο: Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στην Ελλάδα – Κατέληξε ασθενής στο ΑΧΕΠΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Έκτακτο: Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στην Ελλάδα – Κατέληξε ασθενής στο ΑΧΕΠΑ

Στους 122 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ασθενής 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ, υπερλιπιδαιμία) εξέπνευσε στις 4 τα ξημερώματα.
Στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο  Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην Ελλάδα επτά νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.408, 55 στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, 51 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.
Για την άρση των μέτρων τόνισε: «Σήμερα συζητήσαμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Από δύο διαφορετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η διατήρηση του Ρ0 κάτω από το 1. Τα μέτρα περιόρισαν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊου.
Σχετικά με τα σχολεία συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή. Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα. Σχετικά με μέτρα σε δομές υγείας σε 24 ώρες θα υπάρξει τοποθέτηση της επιτροπής. Συζητήθηκε η χρήση υφασμάτινων μασκών. Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους. Θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί γιατί ότι έχουμε πετύχει μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί.
Για το Κρανίδι είπε: «Αντιμετωπίζουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση στο Κρανίδι, αυτή τη στιγμή επιστρέψαμε 177 δείγματα που βρίσκονται σε φάση εξέτασης στα ειδικά εργαστήρια. Μέσα από αυτά τα αποτελέσματα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους του Κρανιδίου να παραμείνουν στο σπίτι».
Για την άρση των μέτρων είπε ότι θα είναι σταδιακή και δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κρούσματα: «Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά. Τους επόμενους μήνες είτε θα πατάμε φρένο, είτε θα παίρνουμε μέτρα εάν χρειαστεί. Ο οδηγός μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
Από το Blogger.