Σλοβενία Μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Σλοβενία Μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Τη μερική χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόζονται για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού από τις 18 Απριλίου, ανακοίνωσε η σλοβενική κυβέρνηση. Όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπεται η περιορισμένη κυκλοφορία των πολιτών εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους, όπως και ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την στενή επαφή μεταξύ των αθλητών (όπως τένις).
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, άτομα και οικογένειες ή μέλη του ίδιου νοικοκυριού θα έχουν, επίσης, δικαίωμα πρόσβασης σε ιδιωτική γη εκτός του δήμου κατοικίας τους για σκοπούς όπως η συντήρηση των ακινήτων που διαθέτουν και άλλες εργασίες.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διαθέτουν κάποιο είδος απόδειξης ιδιοκτησίας ακινήτου ή του δικαιώματος χρήσης μιας τέτοιας ιδιοκτησίας, για παράδειγμα ένα αντίγραφο της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται ο σκοπός του ταξιδιού τους σε μια ειδική βεβαίωση.
Η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική χαλάρωση των περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας της Σλοβενίας Τόμαζ Γκάνταρ δήλωσε ότι η Σλοβενία θα προχωρήσει προσεκτικά και σταδιακά στη χαλάρωση των μέτρων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μειώνεται σταθερά και ανήλθε σε 1.248. Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Σλοβενία ανήλθε σε 61. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι οι οποίοι έπασχαν από χρόνιες παθήσεις.
Από το Blogger.