Γεωργιάδης: Η ζωή που θυμόμαστε προ κορονοϊού θα κάνει πολύ καιρό να επιστρέψει

Να μην χάσουμε τον βασικό μας στόχο, που είναι να κερδίσουμε τη μάχη για τη ζωή, τη μάχη με τον κορονοϊό, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνωρίζοντας πως τα μέτρα της καραντίνας δεν αρέσουν καθόλου και πως ο κόσμος «κοντεύει να σκάσει».

Όπως προειδοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης, και όταν θα αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα δεν πρόκειται να γυρίσουμε απευθείας στην παλιά μας ζωή.

«Η ζωή που θυμόμαστε προ κορονοϊού θα κάνει πολύ καιρό να επιστρέψει» τόνισε, σημειώνοντας πως θα πρέπει να βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζικός εμβολιασμός, ενώ και όταν θα έχουν αρχίσει να αίρονται τα μέτρα θα εφαρμόζονται κανόνες ασφαλείας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Εξήγησε πάντως πως δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει ταυτόχρονη άρση μέτρων σε όλη τη χώρα, κάθε περιοχή μπορεί να έχει τον δικό της ρυθμό.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το τι θα συμβεί κανείς δεν το ξέρει, αλλά θα έχουμε προφανώς ζημιά ύφεσης, διευκρινίζοντας πως η εκ περιτροπής εργασίας δεν είναι για πάντα, είναι για όσο κρατά η κρίση και η καραντίνα.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως  η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις όταν ανοίξουν τα καταστήματα και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες που θέλουν να πληρώσει το υπουργείο τους τόκους των ενήμερων δανείων τους μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου. Ο μόνος όρος, όπως είπε, είναι να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους έως τον Δεκέμβριο του 2020. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο που χρειάζεται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα μέτρα της κυβέρνησης απέδωσαν καθώς ενώ στις αρχές Μαρτίου υπήρξαν πολλές απολύσεις, μετά τα μέτρα δεν υπήρξε καμία.

«Η δική μου αίσθηση είναι πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα απ ό,τι νομίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επελέγη αυτή η λύση επειδή υπήρχαν κονδύλια διαθέσιμα στο ΕΣΠΑ και πως η λίστα των ΚΕΚ είναι η ίδια με αυτή που ήταν εγκεκριμένη και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια