Η Τουρκία θα «αρπάξει» εκατομμύρια τουρίστες από την Ελλάδα - Ανοίγουν τη σεζόν δύο μήνες νωρίτερα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Η Τουρκία θα «αρπάξει» εκατομμύρια τουρίστες από την Ελλάδα - Ανοίγουν τη σεζόν δύο μήνες νωρίτερα

Στην Τουρκία ξεκίνησαν να συζητάνε την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού και πως θα καλυφθούν οι όποιες απώλειες στην οικονομία. Στην πραγματικότητα επιχειρούν να αρπάξουν εκατομμύρια τουρίστες από την Ελλάδα καθώς στόχος τους είναι να προηγηθεί το άνοιγμα της τουρκικής τουριστικής σεζόν σχεδόν 2 μήνες νωρίτερα από την ελληνική.
Έτσι δια στόματος του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώθηκε ουσιαστικά ότι η τουρκική τουριστική σεζόν μπορεί να ανοίξει στα τέλη Μαΐου.
Η χώρα υπολογίζει ότι μέχρι τότε η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, όπως δήλωσε ο Mehmet Nuri Ersoy.
Ο Ερσόι ανέφερε στο κανάλι NTV ότι η Τουρκία προβλέπει θετικές εξελίξεις και αποκλιμάκωση των περιστατικών της πανδημίας έως τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου.
«Νομίζω ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα είναι δυνατή η εξομάλυνση και, στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η κίνηση στον εγχώριο τουρισμό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την πανδημία, οι πρώτοι τουρίστες που θα έλθουν στην Τουρκία θα είναι από ασιατικές χώρες.
Μέχρι αυτήν τη στιγμή, η Τουρκία έχει επισήμως 78.546 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 1769 νεκρούς.
Στην χώρα μας και σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, το βέβαιο είναι ότι έχει ήδη χαθεί το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς για τον τουρισμό. Την ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισμού, λένε οι εκπρόσωποι του κλάδου, θα τη δούμε στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, ενώ πλήρης ανάκαμψη εκτιμάται ότι θα υπάρξει στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) εκτός νέου απροόπτου.
Από το Blogger.