Στη διαπασών το Τζαμί στην Κομοτηνή – Οι αρχές της Ροδόπης έχουν βαρηκοΐα; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Στη διαπασών το Τζαμί στην Κομοτηνή – Οι αρχές της Ροδόπης έχουν βαρηκοΐα;

Σε βίντεο που ανάρτησε πολίτης από την Κομοτηνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει να ακούγεται κανονικά από τα μεγάφωνα του τζαμιού της πόλης ο ιμάμης.
Την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, ζητήσαμε ένα καθημερινό προγκρόμ των εκκλησιών από επίδοξους εισαγγελείς που τηλεφωνούσαν για να καταγγείλουν δήθεν παραβιάσεις των μέτρων. Απαγορεύτηκε η μετάδοση των Ακολουθιών από τα μεγάφωνα των Ιερών Ναών με την δικαιολογία ότι θα συσσωρευτεί κόσμος έξω από αυτούς. Μητροπολίτες και ιερείς οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο γιατί είχαν οι Ιεροί Ναοί ανοιχτές Θύρες ή λειτούργησαν παρουσία ελαχίστων πιστών. Σε ιερέα στη Χίο του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή είχε ανοιχτή την πόρτα του Ιερού Ναού.
Στην Κομοτηνή όμως το τζαμί μπορεί να μεταδίδει από τα μεγάφωνα , τις ευχές του ιμάμη και το τελετουργικό. Μάλιστα η μουφτεία εξέδωσε και ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει στα παλιά της παπούτσια τις κυβερνητικές ανακοινώσεις  και βαφτίζει τη μετάδοση από τα μεγάφωνα ως κάλεσμα για κατ οίκον προσευχή, των μουσουλμάνων.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε κάποια απόφαση….περιμένουμε από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Ροδόπης να κάνουν την δουλειά τους , όπως την έκαναν και με τους χριστιανούς πριν μια εβδομάδα.Αλλιώς και δικαίως θα θεωρηθεί ότι ο αποκλεισμός των χριστιανικών ναών το Πάσχα ήταν μεθοδευμένος.
Από το Blogger.