Ν.Τραμπ: «Έχουμε αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός ήρθε από εργαστήριο της Γουχάν» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ν.Τραμπ: «Έχουμε αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός ήρθε από εργαστήριο της Γουχάν»

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις της πανδημίας Cocid-19 στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανήλθε στις ευθύνες του Πεκίνου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο, λέγοντας πως «έχω δει αποδείξεις που συνδέουν τον κορωνοϊό με εργαστήριο στη Γουχάν».
«Ψάχνουμε να βρούμε πώς και πού», προσθέτοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να μας το έχει πει η Κίνα».
Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει αποδείξεις είπε: «Ναι έχω».
Στην ερώτηση ποιες είναι αυτές οι αποδείξεις, τόνισε: «Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, δεν επιτρέπεται να το πω αυτό».
Συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να επιβάλλει «τελωνειακούς δασμούς» για να τιμωρήσει την Κίνα, κάτι που είπε ότι προτιμά αντί της ιδέας οι ΗΠΑ να διαγράψουν χρέη τους που εκκρεμούν.
Ο Τραμπ κατηγορεί το Πεκίνο ότι παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για τον απολογισμό των θανάτων στην κινεζική επικράτεια, καθώς η χώρα του θρηνεί πλέον πάνω από 63.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο.
Πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να απαιτήσει η κυβέρνηση της Κίνας να καταβάλλει «αποζημιώσεις» ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Oι ΗΠΑ χρωστάνε τρισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα και υπήρχε η σκέψη πως με αφορμή τον κορωνοϊό θα επιχειρούσαν να διαγράψουν μόνες τους τα χρέη τους αλλά κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.
Τώρα όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος Ν.Τραμπ προσανατολίζεται προς τους δασμούς για τα κινεζικά προϊόντα, κάτι που απέδωσε πάρα πολύ στην οικονομική του πολιτική κατά την διάρκεια της προεδρικής του θητείας.
Από το Blogger.