Τηλεφωνικές επικοινωνίες Βαρθολομαίου με Ερντογάν και Ιερώνυμο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Βαρθολομαίου με Ερντογάν και Ιερώνυμο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο εξέφρασε τις «ευγνώμονες ευχαριστίες του» για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Με την ευκαιρία της τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «οι δυο εκκλησιαστικοί άνδρες αντήλλαξαν αδελφικά εορτίους ευχάς επί τω επερχομένω Αγίω Πάσχα». Εξ άλλου, το απόγευμα της Τετάρτης 8ης Απριλίου, η Αυτού Εξοχότης ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ιερών Μητροπόλεων στην Τουρκία, «των Ρωμαίηκων Ιδρυμάτων και Ιδιωτών εκ της Ομογένειας εις τον διεξαγόμενον στην χώρα έρανον προς ενίσχυσιν των αναξιοπαθούντων εις τον αγώνα εναντίον του κορονοϊού,» όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Με την ευκαιρία της τηλεφωνικής επικοινωνίας, Ο τούρκος Προέδρος και ο Πατριάρχης συνομίλησαν και για άλλα θέματα του ενδιαφέροντός τους, στο τέλος δε ο τούρκος Πρόεδρος ευχήθηκε μέσω του Οικουμενικού Πατριάρχη Καλό Πάσχα για την ελληνική ομογένεια στην Τουρκία.
Εγκάρδιο μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη απέστειλε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσω του οποίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Αυτού Παναγιότητα για τα συγχαρητήρια της Μητρός Εκκλησίας με την ευκαιρία της εκλογής της κ. Σακελλαροπούλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Ελλάδας και «συγχρόνως τη διαβεβαίωσιν ότι θα είναι πάντοτε συμπαραστάτις εις την ιεράν αποστολήν της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας,» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Από το Blogger.