ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Τεράστια γεωστρατηγική στροφή Γερμανίας: «Εκοψε» το Eurofighter & επέλεξε το αμερικανικό F/A-18E/F Super Hornet!

H Γερμανία σε μία τεράστια γεωπολιτική στροφή απέρριψε την αγορά της νέας έκδοσης του ευρωμαχητικού αεροσκάφους Eurofighter και επέλεξε την προμήθεια 45 αμερικανικών αεροσκαφών F/A-18E/F της Boeing όπως ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανίδα  υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer έκανε γνωστό μέσω… email στον Αμερικανό ομόλογό της Mark Esper πληροφορώντας τον για την γερμανική απόφαση.
Από τα 45 αεροσκάφη τα 30 θα ανήκουν στην επιθετική έκδοση F/A-18E/F Super Hornet και τα υπόλοιπα 15 στην έκδοση ηλεκτρονικής επίθεσης  EA-18G Growler προκειμένου να αντικαταστήσουν τα Tornado.
Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Γερμανία καθώς το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στην γερμανική αεροπορική βιομηχανία είχε προειδοποιήσει ότι επιλογή αμερικανικού αεροσκάφους έναντι του EF-2000 Eurofighter θα οδηγούσε σε «λουκέτο» την εγχώρια βιομηχανία.
Είναι γεγονός ότι η απόφαση δεν είναι άσχετη με το Brexit και τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις που ξημερώνουν στην ΕΕ με την Ιταλία: Το αεροσκάφος ανήκει από το 1/3 στην Γερμανία, στην Ιταλία και στην Βρετανία. Η τελευταία έχει ήδη αποχωρήσει από την ΕΕ, της Ιταλία η παραμονή θα εξαρτηθεί από την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από το πότε θα γίνουν εκλογές, άρα το Eurofighter σε ότι αφορά την εξέλιξή του, μάλλον τελείωσε...
Από το Blogger.