O Λιβυκός Στρατός αιχμαλώτισε ηγετικό στέλεχος Σύρων μισθοφόρων και αρκετούς συνεργάτες του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

O Λιβυκός Στρατός αιχμαλώτισε ηγετικό στέλεχος Σύρων μισθοφόρων και αρκετούς συνεργάτες του

BEIRUT, LEBANON (8:40 P.M.) – Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός LNA, με ηγέτη τον Στρατάρχη Khalifa Haftar, ανακοίνωσε πως συνέλαβε αρκετούς Σύρους μισθοφόρους  και τον ηγέτη τους στον άξονα της περιοχής Al-Tuweishah.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του LNA, Ahmad Al-Mismari, Ο Λιβυκός Στρατός οδηγήθηκε σε αυτήν την ενέργεια έναντι του GNA, λόγω των πρόσφατων ανακαταλήψεων εδαφών από τις δυνάμεις του στρατού του Sarraj.
Ο Mismari δήλωσε πως ο ηγέτης των μισθοφορικών δυνάμεων είναι γνωστός ως Saleh Al-Dabbashi και είναι αδερφός ενός γνωστού τρομοκράτη, εν ονόματι Al-Amo. 
Ο Al-Mismari ανακοίνωσε σε συνέντευξή του πως ο Saleh Al-Dabbashi αιχμαλωτίστηκε μαζί με άλλους μισθοφόρους οι οποίοι έχουν σταλεί από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ξαδέρφου του, Ahmed, ο οποίος ανήκε στο παρελθόν σε παραστρατιωτικές τάξεις του Τουρκικού Στρατού.
Ο Al-Dabbashi τραυματίστηκε μέσα σε τουρκικό άρμα στην περιοχή Al-Tuweishah σύμφωνα με το Libya 24.
Ο Al-Mismari δήλωσε πως ο Al-Dabbashi ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Sabratha Center, η οποία ευθύνεται για αμέτρητα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ανθρώπων αλλά και των βασανιστηρίων έναντι πολιτών κατά το διάστημα 2012 με 2017.
Από το Blogger.