Ξεφεύγει η κατάσταση με τους αλλοδαπούς - «Παρακάλια» Ν.Μηταράκη: «Stay in Camps»! (βίντεο) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους αλλοδαπούς - «Παρακάλια» Ν.Μηταράκη: «Stay in Camps»! (βίντεο)

Το μήνυμα, η καλύτερα η έκκληση  προς τους αλλοδαπούς, «αιτούντες» που  βρίσκονται στα Κέντρα Μόνιμης Εγκατάστασης «Stay in Camps», ως το αντίστοιχο του «Μένουμε Σπίτι» στέλνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», χωρίς να αναφέρει βέβαια τίποτα για πρόστιμα με τα οποία επιβαρύνεται μόνο ο Έλληνας πολίτης.
Παράλληλα ο Ν.Μηταράκης παραδέχθηκε ότι οι επιστροφές είναι ελάχιστες αφού (σ.σ. φυσικά) η Τουρκία δεν δέχεται κανένα πίσω!
Όπως επισημαίνει «δίνουμε μια διαρκή μάχη για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας, των όμορων περιοχών, καθώς και των τοπικών κοινωνιών».
Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου «ο δραστικός περιορισμός κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα μας», ενώ «στις λίγες μέχρι στιγμής περιπτώσεις αφίξεων, υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τη διαπίστωση τυχόν συμπτωμάτων».
Εξηγεί ότι στα νησιά έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι απομόνωσης για τις νέες αφίξεις «μακριά από τις δομές φιλοξενίας, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες», ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχουν επανδρωθεί ειδικοί χώροι με κατάλληλο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Εξάλλου, προσθέτει ότι «αυτονόητα το υπουργείο διαθέτει σχέδια έκτακτης ανάγκης».
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η μετατροπή των ανοικτών κέντρων σε κλειστά είναι αναγκαία, όπως φαίνεται σήμερα με τη διπλή κρίση των συνόρων και της δημόσιας υγείας».
Επίσης, διευκρινίζει ότι «υπήρξε σημαντική αύξηση των επιστροφών το πρώτο δίμηνο, αλλά πλέον η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας δεν εφαρμόζεται στην πράξη, με ευθύνη της γείτονος χώρας.
 Η Τουρκία αρνείται να δεχθεί επιστροφές, με πρόσχημα τον κορωνοϊό».
Ζητάει δε την αναθεώρησή της «με τρόπο που θα άρει το γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά μας και θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ως προς τις τουρκικές υποχρεώσεις» και επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ «για την αρχική συμφωνία και τη συμφόρηση των νησιών».
Στο βίντεο δείτε τι γίνεται στη Σάμο με τους αλλοδαπούς:
Από το Blogger.