Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής παρουσίασε για πρώτη φορά εκτόξευση πυραύλου από το εσωτερικό ενός Su-57 Βίντεο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής παρουσίασε για πρώτη φορά εκτόξευση πυραύλου από το εσωτερικό ενός Su-57 Βίντεο

Σχόλιο: Άξιο αναφοράς είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά την διάρκεια της ιστορικής του ομιλίας την 1η Μαρτίου 2018 δήλωσε τους 4 στρατηγικούς στόχους των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας εξ αυτών ήταν η χρήση του πρώτου παγκοσμίως αεροεκτοξευόμενου αντιπλοϊκού υπερ-υπερηχητικού πυραύλου Kh-47M2 Kinzhal. Ο πύραυλος αυτός υπηρετεί το ρωσικό δόγμα μάχης του Διαχωρικού Πολέμου, ακουμπάει βεληνεκή των 2.000 χιλιομέτρων και μπορεί να φέρει πληθώρα εκρηκτικών κεφαλών. Έχει χρησιμοποιηθεί ήδη κατά τα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τέλος του έτους 2019.
Η σύζευξη ενός τέτοιου πυραύλου (ο οποίος μέχρι σήμερα κοσμεί τα μαχητικά MiG-31) με ένα μαχητικό Su-57 με δυνατότητες χαμηλής ανιχνευσιμότητας, θα άλλαζε σημαντικά ολόκληρη την αρχιτεκτονική αεράμυνας των ΗΠΑ στο γεωγραφικό σύμπλεγμα της Σκανδιναβίας. Η αμερικανική βάση στην Πολωνία και την Γεωργία, πέραν των ήδη υπάρχοντων απειλών που δέχονται (ηλεκτρονικού τύπου) θα κλιθούν να αλλάξουν μεγάλο μέρος της αεράμυνάς τους και να την προσαρμόσουν πάνω στην απειλή της σύζευξης αυτών των 2 Ρωσικών συστημάτων.
Του Yury_Makarenko
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας  αναφέρει πως οι πιλότοι των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την δοκιμασία πτήσης μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 με δυνατότητες προσβολής στόχου μέσω βλήματος που εκτοξεύεται από εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. 
Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η εκτόξευση πυραύλου από εσωτερικό χώρο εμφανίζεται για πρώτη φορά. Οι δυνατότητες εκτόξευσης περιλαμβάνουν τόσο προσβολή στόχου από χαμηλό υψόμετρο, όσο και από υψηλό.
Το μαχητικό Su-57 έχει σχεδιαστεί για να προσβάλει κινούμενους στόχους στην στεριά, τον αέρα και την θάλασσα, δεδομένης της ικανότητάς του να κινείται με αυξημένη δυνατότητα ελιγμών. Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας 76 μαχητικά αυτού του τύπου βρίσκονται εντός της Ρωσικής Αεροπορίας.
Μετάφραση Σχόλιο: Χωριανόπουλος Άγγελος
Πηγή: politikus.ru
Από το Blogger.