Ο πόλεμος για το εμβόλιο θα γίνει ο «Γ΄ΠΠ»; - Οι κυβερνοεπιθέσεις της Κίνας και το μυστηριώδες βίντεο από το ΄09 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο πόλεμος για το εμβόλιο θα γίνει ο «Γ΄ΠΠ»; - Οι κυβερνοεπιθέσεις της Κίνας και το μυστηριώδες βίντεο από το ΄09

Θα γίνει η πανδημία του κορωνοϊού αφορμή για μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις ίσως και πυροδότηση ενός παγκόσμιου πολέμου; Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που κάποιοι δεν αποκλείουν, λέγοντας πως η πανδημία ίσως προκαλέσει εξελίξεις που δεν μπορου΄με να φανταστούμε. 
Έτσι οι ήδη οξυμένοι γεωπολιτικοί και οι οικονομικοί ανταγωνισμοί εν μέσω πανδημίας, φαίνεται πως έχουν φτάσει στο επόμενο επίπεδο: Αυτό του ανοικτού κυβερνοπολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και έπαθλο  το ενδεχόμενο εμβόλιο! 
Στόχος «αναγνωριστικών» κυβερνοεπιθέσεων από την Κίνα φαίνεται πως αποτέλεσε το ερευνητικό ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ, το οποίο εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Μπιλ Εβανίνα, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «BBC».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι επιθέσεις προήλθαν από το εξωτερικό, ενώ προειδοποίησε για αντίστοιχες κυβερνοεπιθέσεις και σε κέντρα έρευνας άλλων χωρών.
Αν και δεν ανέφερε από που προέρχονται οι επιθέσεις αυτές, είπε πως  η Κίνα - στο... μέλλον - θα μπορούσε να προσφύγει σε τέτοιου είδους επιθέσεις, προκειμένου να υποκλέψει τμήματα της έρευνας για το εμβόλιο.
«Πρέπει να εργαστούμε στενά για να διασφαλίσουμε ότι θα προστατεύσουμε την έρευνα και τα δεδομένα. Έχομε την εκτίμηση ότι οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κίνας, θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν ό,τι έχουμε κάνει».
Άλλωστε, κατά τον ίδιο, η έρευνα για τον COVID-19 αυτή τη στιγμή συνιστά το πλέον πολύτιμο «αντικείμενο» στον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των αμερικανικών ισχυρισμών, και οι αρχές ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν διαπιστώσει ίχνη κυβερνοεπιθέσεων.
Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Κίνα καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου εναντίον του κορωνοϊού.
Ορισμένες χώρες έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στην κοινή επιστημονική προσπάθεια, η οποία συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από 90 έρευνες, ενώ τουλάχιστον έξι εμβόλια δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται σε πολύ άσχημο επίπεδο.
Πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι το Πεκίνο ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με «συνέπειες», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμπεράνει πως ήταν «εσκεμμένα υπεύθυνη» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η πανδημία «θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν έγινε», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
«Και τώρα, όλος ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας αυτού», πρόσθεσε.
Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η Κίνα θα υποστεί συνέπειες για την πανδημία του κορωνοϊού, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην κινεζική πόλη Ουχάν τον Δεκέμβριο κι έκτοτε έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000  ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Τραμπ απάντησε: «Αν ήταν εσκεμμένα υπεύθυνοι οι κινέζοι ηγέτες, σίγουρα».
Την ίδια ώρα ένα βίντεο από το 2009 το οποίο κάνει ξανά την εμφάνισή του στο διαδίκτυο μιλά με σαφήνεια, ή καλύτερα προβλέπει, ότι ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει το 2020 κάνοντας μάλιστα λόγο και για την καταστροφή της "Παναγίας των Παρισίων" και ότι μετά το τέλος του πολέμου ο πληθυσμός της Γης θα έχει μειωθεί στο 1 δισσεκατομμύριο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το newskamatero στο facebook για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Blogger.