Σεισμός στην Κρήτη: Κύμα 30 εκατοστών και πάνω από 30 μετασεισμοί μετά τα 6 Ρίχτερ (Βίντεο)

Ο σεισμός στην Κρήτη, μεγέθους 6 Ρίχτερ προκάλεσε ανησυχία. Τι διαπιστώνουν οι σεισμολόγοι και ποιες οι αντιδράσεις μετά τις εικόνες που θα δείτε…
Ψυχραιμία επικρατεί στην Ιεράπετρα, μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε, χθες, λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι, στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της περιοχής. Μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει περισσότερες από τριάντα μικρές και μεσαίες δονήσεις που, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έφτασαν τα 4,3 Ρίχτερ, ενώ η μεγαλύτερη δόνηση καταγράφηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, λίγα λεπτά μετά τις 16.30 το απόγευμα και ήταν εντάσεως 5 Ρίχτερ. 
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι, καθώς έχουν συνηθίσει να ζουν με τις σεισμικές δονήσεις, ενώ καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξη ηρεμίας, ήταν το γεγονός, ότι παρά την ένταση της δόνησης και κάποιων σεισμικών δονήσεων μετά τα έξι Ρίχτερ, αυτοί δεν έγιναν έντονα αντιληπτοί.
«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων, καθώς ο σεισμός δεν έγινε έντονα αντιληπτός στην περιοχή μας, λόγω της απόστασης από το επίκεντρο του σεισμού που ήταν αρκετά μακριά. Στην περιοχή μας δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, ωστόσο οι υπηρεσίες είναι όλες σε επικοινωνία και συνεργάζονται προκειμένου, από την πλευρά μας, να είμαστε έτοιμοι εάν χρειαστεί. Δεν υπάρχει επιφυλακή, αλλά είμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης.
Διευκρίνισε, ακόμα, ότι κάποια φαινόμενα μικρής αυξομείωσης της στάθμης του νερού στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας, αλλά και τη νήσο Χρυσή, έχουν αποκατασταθεί. Φαινόμενο αυξομείωσης της στάθμης του νερού καταγράφηκε και στο αλιευτικό καταφύγιο της ‘Αρβης. 

Σεισμός στην Κρήτη: Οι μαρτυρίες

Η κυρία Ελένη, περιγράφει στην Τατιάνα Στεφανίδου το χτύπημα του σεισμού των 6 Ρίχτερ. “Ήταν ένας πολύ δυνατός σεισμός. Είχε μεγάλη διάρκεια και τα φώτα στο σπίτι κουνήθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Δεν βγήκαμε από το σπίτι γιατί έχουμε συνηθίσει. Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, τόνισε από την πλευρά του, στην εκπομπή Μαζί σου Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ πως  “ο σεισμός των 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν προβλήματα”. 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια