Διεθνή ΜΜΕ: ''Ρώσοι μισθοφόροι έφθασαν στην Λιβύη για τον Χαφτάρ'' - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Διεθνή ΜΜΕ: ''Ρώσοι μισθοφόροι έφθασαν στην Λιβύη για τον Χαφτάρ''


Τα πάνω κάτω έχουν έρθει για την Τουρκία στην Λιβύη μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουμε μυστική αποστολή τουλάχιστον 400 Ρώσων μισθοφόρων στο πλευρό του Χαφτάρ, με τους οποίους αλλάζουν τα δεδομένα λόγω και του ειδικού εξοπλισμού τους . 

 
Στην πλευρά του Στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, έχουμε 1.200 μισθοφόρους του ρωσικού ομίλου Wagner, μιας ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας (PMC).
Πριν ήταν γνωστή η παρουσία τουλάχιστον 800 Ρώσων μισθοφόρων.
 
Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώθηκαν για πρώτη φορά από εκπροσώπους του ΟΗΕ, σε μια έκθεση που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι Ρώσοι μεταφέρθηκαν με πλοία κάτω από άκρα μυστικότητα στο αιγυπτιακό έδαφος και από εκεί οδικώς μετέβησαν στην Βεγγάζη, έδρα των δυνάμεων του LNA.   
Την ίδια στιγμή, αντιστρόφως ανάλογη είναι η κατάσταση στην Συρία, αφού 700 τζιχαντιστές εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην πολεμική αναμέτρηση στο λιβυκό έδαφος.
Πρόκειται για μαχητές που ανήκαν στο φιλοτουρκικό «Εθνικό Στρατό της Συρίας», οι οποίοι δεν ήθελαν να πάνε στη Λιβύη, αφού έμαθαν από τους δικούς τους εκεί τι ακριβώς τους αναμένει.
Οι 700 Σύριοι ανήκαν στην επίλεκτη μονάδα “Σουλτάν Μουράτ”, η οποία αποτελεί μέρος του συριακού εθνικού στρατού (SNA) που δημιουργήθηκε από την Άγκυρα.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), ο λόγος για αυτό ήταν η διαφωνία σχετικά με τη συμμετοχή αυτής της μονάδας στον πόλεμο της Λιβύης. Στην πραγματικότητα, οι μαχητές δεν ήθελαν να πεθάνουν σε μια ξένη χώρα για τα συμφέροντα του Ερντογάν.
Η Τουρκία, δεσμευμένη από τον πόλεμο της Λιβύης, αναγκάζεται να στείλει χιλιάδες Σύριους μαχητές σε αυτήν τη χώρα για να υποστηρίξει την «Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας» (GNA).
Οι Σύριοι όμως “ξύπνησαν” και αρνούνται να δώσουν «ανθρώπινο φόρο τιμής», στερούμενοι  χρηματοδότησης, όπως συνέβη με πολλούς ''συναδέλφους'' τους που πολεμούν εκεί.
Το ακόμα πιο εξευτελιστικό για τους Τούρκους είναι ότι οι τζιχαντιστές όχι μόνο αρνήθηκαν να μεταβούν στην Λιβύη, αλλά αυτομόλησαν και από την περιοχή του Ras al-Ain στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Hasaka στην Συρία, αφήνοντας τους Τούρκους στρατιώτες ξεκρέμαστους.

Σύμφωνα με τους τοπικούς ακτιβιστές, μεταξύ αυτών που αυτομόλησαν υπάρχουν έξι αξιωματικοί της μονάδας  “Σουλτάν Μουράτ”, με τα ονόματα Αμπού Γουαλίντ αλ-Ετσι, Άραβας Ιδρίς, Αμπού Μπιλάλ Χανίς, Αμπού Μουχάναντ αλ-Χουρ και Φάντι αλ Ντίρι.
Επί του παρόντος, τα  μέλη των συριακών παράνομων ένοπλων ομάδων που πολεμούν στο πλευρό της «κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας» στην Τρίπολη, ενδέχεται και αυτά να αυτομολήσουν αλλά δεν είναι σίγουρο προς τα που όμως θα κατευθυνθούν. Επικρατέστερη είναι πάντως η μετακίνηση τους προς την Νότια Ευρώπη με την Ιταλία να δεχθεί ενδεχομένως το μεγαλύτερο βάρος.

‘Όλα αυτά μετά τις μάχες στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια και την εξόντωση που επέβαλε ο στρατηγός Χαφτάρ στους Σύριους μαχητές.

Από το Blogger.