Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς των Τούρκων στο Πραγγί Έβρου την Παρασκευή - Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός της Άγκυρας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς των Τούρκων στο Πραγγί Έβρου την Παρασκευή - Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός της Άγκυρας

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς των Τούρκων είχαμε το βράδυ της Παρασκευής, αυτή την φορά στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της έντασης που δημιουργούν τις τελευταίες ημέρες.
Είχαν προηγηθεί οι πυροβολισμοί στο Τυχερό, όταν δύο φορές Τούρκοι έβαλαν πυρά το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, γύρω στις 10 το βράδυ οι μικτές περιπολίες Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτικών, αντιλήφθηκαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να πλέει στον ποταμό Έβρο και να κάνει ελιγμούς, ενώ την ίδια στιγμή από την τουρκική όχθη άρχισαν οι πυροβολισμοί.
Μέσα στη νύχτα, οι Έλληνες που περιπολούσαν εκεί δεν μπόρεσαν να διακρίνουν αν ήταν στον αέρα, αβολίδωτα ή κανονικά πυρά, αλλά επειδή γνωρίζουν καλά γιατί ακολουθούν αυτή την τακτική οι Τούρκοι, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή.
Αξιωματικοί που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον Έβρο και την αυξημένη επιθετικότητα των Τούρκων, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τέτοιου είδους ενέργειες και θεωρείται βέβαιο ότι έχουν το "οκ" της τουρκικής ηγεσίας.
Είναι ενδεικτικό πως παρότι και χθες οι Τούρκοι πυροβολούσαν στον αέρα, στο πρόσφατο παρελθόν διαπιστώθηκε πως έβαλαν και σε δέντρα στην Ελληνική πλευρά.
Λίγη ώρα αργότερα και σε σημείο αρκετά μέτρα πιο κάτω από το συγκεκριμένο περιστατικό, έγινε απόπειρα να περάσουν με βάρκες στην ελληνική πλευρά λαθρομετανάστες με την βοήθεια των διακινητών και την στήριξη από τις τουρκικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο στόχος δεν είναι το… θερμό επεισόδιο, αλλά να βοηθούν τους λαθρομετανάστες να περάσουν μέσω του ποταμού στην Ελλάδα
Όπως λένε οι αστυνομικοί που χρόνια περιπολούν στην περιοχή του Διδυμοτείχου, η αύξηση των πυροβολισμών τον τελευταίο καιρό εκ μέρους των Τούρκων, δεν έχει στόχο να δημιουργήσει κάποιο… θερμό επεισόδιο, το οποίο ασφαλώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί στις συνθήκες που επικρατούν στον ποταμό Έβρο τη νύχτα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει η… στραβή, αλλά να διευκολύνουν τους λαθρομετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα.
Επιλέγουν δηλαδή διαφορετική τακτική πλέον τόσο στον βόρειο, όσο και στον κεντρικό και νότιο Έβρο,κυρίως στην περιοχή του Τυχερού, μετά την παταγώδη αποτυχία τους στις Καστανιές, όπου επιχείρησαν ομαδική εισβολή και… έσπασαν τα μούτρα τους. Οι Έλληνες αστυνομικοί πάντως, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις, διατηρούν την ψυχραιμία τους, δεν χαλαρώνουν ούτε στιγμή και αποτρέπουν την είσοδο όσων επιχειρούν με την βοήθεια διακινητών και την συνδρομή Τούρκων Στρατοφυλάκων, να περάσουν στην χώρα μας.
Φτιάχνουν προγεφυρώματα για τις βάρκες διακινητών

Παράλληλα στην περιοχή Έλληνες Συνοριοφύλακες, αλλά και σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, διαπιστώνουν ότι οι Τούρκοι, τόσο η Στρατοφυλακή όσο και ο στρατός σε κάποιες περιπτώσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν προγεφυρώματα για να διευκολύνουν τις βάρκες των διακινητών, προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να περάσουν στην ελληνική πλευρά τους λαθρομετανάστες, “Μάλλον επειδή δεν κατάφεραν ούτε από τα νησιά να τους προωθήσουν στην Ελλάδα και αφού στις Καστανιές είδαν πως δεν γίνεται τίποτα, επιλέγουν προφανώς να τους περνούν λίγους-λίγους κατά μήκος του ποταμού. Αλλά εμείς κάνουμε συνέχεια αποτροπή και δεν τους αφήνουμε να περάσουν” είναι η άποψη τους.

Από το Blogger.