Πότε ανοίγουν θερινά σινεμά, μουσεία – Τι θα γίνει με τις συναυλίες και τα πολιτιστικά δρώμενα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Πότε ανοίγουν θερινά σινεμά, μουσεία – Τι θα γίνει με τις συναυλίες και τα πολιτιστικά δρώμενα

Στις 18 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη, αναμένεται να ανοίξουν και πάλι οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν και οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα. Στα θερινά σινεμά η πρώτη προβολή θα γίνει την 1η Ιουνίου, στις 15 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις στα μουσεία, ενώ για τα πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους θα πρέπει να φτάσουμε στις 15 Ιουλίου.
Μενδώνη: Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και από την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης.
Στους αρχαιολογικούς χώρους θα ισχύσει το μέτρο της απόστασης, θα καθοριστεί συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών ανά ώρα, και θα υπάρχει ροή εισόδου-εξόδου. Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική. Στα 2 μέτρα θα πρέπει να βρίσκονται ο ένας από τον άλλο και οι επισκέπτες των μουσείων· και εδώ θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ανά ώρα, ενώ θα επιτραπούν μόνο τα κλιματιστικά ανοιχτού κυκλώματος.
Στα θερινά σινεμά το όριο πληρότητας θα είναι στο 40%, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Αποστάσεις θα πρέπει να τηρούν και όσοι βρίσκονται στη σκηνή σε θεατρικά και συναυλίες· η σκηνή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων, ενώ αν το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρεί τις αποστάσεις. Το όριο πληρότητας θα παραμείνει κάτω από το μισό, στο 40%, και υπάρχει σύσταση για τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού.
«Οι κρατικές σκηνές και ορχήστρες, καθώς και τα ΔΗΠΕΘΕ, δηλαδή οι φορείς που επιδοτούνται από το κράτος, καλούνται φέτος να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στο να παραμείνει ο πολιτισμός ενεργός αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα προσαρμόσει τις δράσεις του αναλόγως και θα εστιάσει στις παραγωγές των κρατικών πολιτιστικών φορέων, ενώ θα αξιοποιήσει και τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, το ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς του θα διοργανώσει από 15 Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους 200 «μικρά» πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία αποτιμώνται περίπου σε 2 εκατομμύρια ευρώ.
Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν προκειμένου να διευκολύνονται όσοι επαγγελματίες του πολιτισμού θελήσουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις.
Από το Blogger.