Τι θα συμβεί με τις άδειες στρατιωτών και φοιτητών στρατιωτικών σχολών εν μέσω των περιορισμών

Από αύριο Δευτέρα , 4 Μάιου, αρχίζει τμηματικά η χορήγηση αδειών σε οπλίτες υπόχρεους θητείας και στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών που παραμένουν έγκλειστοι από τον περασμένο Μάρτιο λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.

Οι στρατεύσιμοι που θα λάβουν άδεια από τις διοικήσεις των μονάδων θα μπορούν να μετακινηθούν είτε εντός της περιφερειακής ενότητας (νομός) που βρίσκεται ο στρατιωτικός σχηματισμός στον οποίο υπηρετούν τη θητεία τους είτε στην περιφερειακή ενότητα που έχουν δηλώσει ως τόπο διαμονής. Εντούτοις, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν οι οικογένειες και τα οικεία πρόσωπα των φαντάρων βρίσκονται σε περιφερειακές ενότητες εκτός του δηλωθέντος τόπου διαμονής τους ,εκείνοι δεν θα μπορούν να τους επισκεφθούν. Και αυτό διότι μέχρι τις

19 Μαΐου ισχύει ο περιορισμός της πολιτείας για τις μετακινήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών οι οποίοι από αύριο Δευτέρα θα δικαιούνται 15ήμερη άδεια, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ την περασμένη Παρασκευή.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της εβδομάδας με αντικείμενο τη σταδιακή άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert Όμως, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, έχοντας υπόψη ότι και η στρατιωτική κοινότητα-στην αντιμετώπιση της πανδημίας- ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θεώρησε και θεωρεί ότι το πρόβλημα για τους οπλίτες επιλύεται με τη χορήγηση τμηματικών αδειών.
Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών οι οποίοι πρέπει να λάβουν τη 15ημερη άδεια πριν την επανέναρξη των μαθημάτων στις 18 του μηνός, γεγονός που έχει προκαλέσει γκρίνια στους κόλπους των Σχολών.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια