Οριστικό από FIFA: Οι πέντε αλλαγές, οι περιορισμοί και το VAR - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Οριστικό από FIFA: Οι πέντε αλλαγές, οι περιορισμοί και το VAR

Το συμβούλιο της FIFA που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (IFAB) ενέκρινε σήμερα την αύξηση από τρεις σε πέντε των αλλαγών που μπορεί να κάνει κάθε ομάδα.
Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο ισχύει για διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αρχίσουν σύντομα και θα ολοκληρωθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου, με ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο να επεκταθεί, ώστε να καλύψει ολόκληρη τη σεζόν 2020-21. Η ανάγκη για την τροποποίηση αυτή προέκυψε από την παράταση της φετινής σεζόν μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας, προκειμένου να προστατευθούν οι ποδοσφαιριστές από τον αυξημένο όγκο αγώνων υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την απόφαση της IFAB, κάθε ομάδα δικαιούται να κάνει ως και πέντε αλλαγές, χωρίς όμως να διακόψει το παιχνίδι περισσότερες από τρεις φορές. Κοινώς, κάθε προπονητής θα έχει στη διάθεσή του τρία «παράθυρα» για να κάνει τις αλλαγές του, επιπλέον της ανάπαυλας μεταξύ των δύο ημιχρόνων ή μεταξύ κανονικού αγώνα και παράτασης (σε διοργανώσεις όπου υπάρχει τέτοια).
Η απόφαση της IFAB δεν είναι δεσμευτική και η κατά περίπτωση διοργανώτρια αρχή (ομοσπονδία ή λίγκα) έχει το δικαίωμα να την ενσωματώσει ή όχι στους κανονισμούς της.
Το συμβούλιο κανονισμών απασχόλησε και το ζήτημα του VAR, καθώς έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για το κατά πόσον οι διαιτητές VAR μπορούν να διατηρούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις. Αποφασίστηκε ότι για το επόμενο διάστημα η χρήση VAR δεν θα είναι υποχρεωτική και επαφίεται στη δικαιοδοσία της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής αν θα το διατηρήσει ή αν θα το εγκαταλείψει προσωρινά.
Από το Blogger.