Το νέο θηριώδες βομβαρδιστικό της Κίνας δίνει μορφή στους εφιάλτες της Δύσης (pics)

Η Κίνα είναι πλέον έτοιμη να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην κούρσα των εξοπλισμών. Συγκεκριμένα το Πεκίνο τους επόμενους μήνες θα παρουσιάσει με τον πλέον επίσημο τρόπο το νέο του στρατηγικό βομβαρδιστικό που ονομάζεται Η-20.
Τον Οκτώβριο του 2018, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) θα αποκαλύψει δημοσίως το νέο βομβαρδισμό της, H-20, κατά τη διάρκεια της επετειακής παρέλασης για την γιορτή του έθνους. Παρόλα αυτά τα επίσημα αποκαλυπτήρια αναβλήθηκαν.
Από την πλευρά της η Δύση περιμένει εναγωνίως την επίσημη παρουσίαση του H-20 καθώς μοιάζει αρκετά με το αμερικανικό Β-21 που αναπτύσσει για τις ΗΠΑ η Northrop-Grumman. Εάν η πραγματικότητα ανταποκρίνεται στα όσα έχουν διαρρεύσει αναφορικά με την εμβέλεια και τις stealth ιδιότητες του Η-20, τότε η ισορροπία ανάμεσα στις δύο των δύο χώρες δεν αποκλείεται να αλλάξει δραματικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ακτίνα μάχης περίπου 5.000 μιλίων ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μεταξύ δέκα και εικοσιτρείς τόνους βομβών. Ακόμη θα διαθέτει, ειδικά χαρακτηριστικά απόκρυψης στίγματος καθώς και άλλες stealth ιδιότητες. Παράλληλα πληροφορίες από το Πεκίνο αναφέρουν ότι το Η-20 θα μπορεί, εκτός από στρατηγικό βομβαρδιστικό να παίζει και το ρόλο ιπτάμενου δικτυωμένου κέντρου Αναγνώρισης και Διοίκησης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα αμερικανικά F-35.
Η Κινεζική πλευρά φαίνεται ότι με τη δημιουργία του H-20 θα ολοκληρώσει την πυρηνική της τριάδα. Σε αυτή περιλαμβάνονται οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και τα υποβρύχια με ικανότητα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.
Πηγή: Daily Star

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια