Χ.Χαφτάρ: «Η Τυνησία βάση εξόρμησης τουρκικών UAVs» - Η Άγκυρα πέτυχε συμμαχία με Τύνιδα και Αλγέρι (upd) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Χ.Χαφτάρ: «Η Τυνησία βάση εξόρμησης τουρκικών UAVs» - Η Άγκυρα πέτυχε συμμαχία με Τύνιδα και Αλγέρι (upd)

Ο LNA ή «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» του στρατηγού Χ.Χαφτάρ, κατήγγειλε σήμερα ότι η Τυνησία έχει παραχωρήσει πολεμικά αεροδρόμια στη Τουρκία, τα οποία χρησιμοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως βάση μαχητικών UAV τα οποία βομβαρδίζουν την αεροπορική βάση Alwitya στη νοτιοδυτική Λιβύη την οποία κατέχουν οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ.
Αν καταληφθεί η αεροπορική βάση Alwitya, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τρίπολης και ήδη πολιορκούν οι φιλότουρκες δυνάμεις του GNA του Σ.Σάρανζ, ολόκληρη η δυτική Λιβύη θα πέσει στα χέρια των φιλότουρκων με ότι αυτό συνεπάγεται για την έκβαση της μάχης στην Τρίπολη.
Ο LNA κτυπά συνεχώς την βάση Μιτίγκα κάτι που έχει καταστήσει αδύνατον να επιχειρούν μαζικά από εκεί τα τουρκικά UAV. Η Alwitya έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της δυτικής Λιβύης και θα αποτελέσει την βάση για να κτυπηθεί από τα όπισθεν ο LNA
Η συμμαχία της Άγκυρας με την Τύνιδα και η το Αλγέρι, έχουν «αποκαταστήσει» μια τουρκική επιρροή στην Βόρεια Αφρική που είχε να εμφανιστεί από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, πριν από 115 χρόνια.
Από το Blogger.