Η τουρκική προκλητικότητα φέρνει αύξηση στα αμυντικά κονδύλια – Τι προανήγγειλε ο Σταϊκούρας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η τουρκική προκλητικότητα φέρνει αύξηση στα αμυντικά κονδύλια – Τι προανήγγειλε ο Σταϊκούρας


 

Η τουρκική προκλητικότητα που συνεχώς κλιμακώνεται φαίνεται να οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε δραστικά μέτρα, με τις αμυντικές δαπάνες να αυξάνονται.

Αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα προανήγγειλε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως τα νέα κονδύλια για την ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας, εν μέσω τουρκικών προκλήσεων αναμένονται ακόμη και μέσα στο 2020.

Περαιτέρω, πηγές με γνώση των συζητήσεων εξηγούσαν πως τα κονδύλια αυτά θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας τοποθετήθηκε επίσης και για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, το οποίο και παρουσίασε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση επί της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου στη Βουλή για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει και αυτός με τη σειρά του «στοχευμένες επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ειδικότερα σημείωσε: «Ναι όπου χρειάζεται θα κάνουμε τις στοχευμένες εκείνες επενδύσεις που δυστυχώς η γεωπολιτική μας θέση επιβάλλει. Και αν αυτό σημαίνει κάποιες μικρές παραπάνω θυσίες από τον ελληνικό λαό να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι τις θυσίες αυτές πρέπει να τις αναλάβουμε για να μπορέσουμε επιτέλους να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Από το Blogger.