Αλληλοκατηγορίες Τραμπ-Μπάιντεν για βία και ταραχές δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Αλληλοκατηγορίες Τραμπ-Μπάιντεν για βία και ταραχές δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές



 

Κοινό επιχειρησιακό κέντρο από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφαλείας, το οποίο θα διενεργεί έρευνες σχετικά με τις «ταραχές που προκαλεί η αριστερά στις ΗΠΑ», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου, τον Τζο Μπάιντεν, ότι προσφέρει ηθική υποστήριξη «σε ταραχοποιά στοιχεία και βανδάλους». «Τοξική παρουσία που δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας», αποκαλεί τον Αμερικανό πρόεδρο ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, συνεχίζοντας να προβάλλει την εικόνα του προέδρου που είναι «σκληρός έναντι του εγκλήματος», τόνισε ότι πάνω από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν για τις ταραχές των τελευταίων ημερών, 100 από τους οποίους στο Πόρτλαντ στην πολιτεία Όρεγκον.

«Στην Αμερική, δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην οχλοκρατία διότι όταν επικρατεί ο όχλος η δημοκρατία είναι όντως νεκρή», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου απειλεί να επεκτείνει την εμπλοκή ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Πόρτλαντ, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο σε χαοτικές διαδηλώσεις και ταραχές, και οποίος φέρεται να ήταν οπαδός του Τραμπ.

 

 

 

«Αν ήμουν εγώ πρόεδρος σήμερα, η χώρα θα ήταν ασφαλέστερη και θα βλέπαμε πολύ λιγότερη βία», είπε ο Μπάιντεν. Εξέφρασε την υποστήριξή του στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και καταδίκασε τις λεηλασίες, αμυνόμενος μετά τις επικρίσεις συντηρητικών σχολιαστών που ερίζουν ότι αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους ταραχοποιούς.

«Οι ταραχές δεν είναι διαδηλώσεις, οι λεηλασίες δεν είναι διαδηλώσεις, οι εμπρησμοί δεν είναι διαδηλώσεις. Είναι ανομία, καθαρά και ξάστερα», σημείωσε ο Μπάιντεν. «Βάζουν φωτιές, κι έχουμε έναν πρόεδρο που ρίχνει λάδι στις φλόγες (…) Δεν πρέπει να καίμε, πρέπει να οικοδομούμε» πρόσθεσε, αποκαλώντας τον Τραμπ «τοξική παρουσία» που «δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας».

Από το Blogger.