Συνελήφθη δικηγόρος που έσπασε την καραντίνα για να πάει στη Μύκονο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Συνελήφθη δικηγόρος που έσπασε την καραντίνα για να πάει στη Μύκονο


 

Στη σύλληψη ενός δικηγόρου, ο οποίος έσπασε την καραντίνα για να πάει στη Μύκονο προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος είχε επιστρέψει από το εξωτερικό κι έπρεπε να μείνει σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Αθήνα, κάτι που όμως δεν συνέβη καθώς ήθελε να πάει στο νησί, όπου και διατηρεί σπίτι.

Εκεί, οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει την καραντίνα, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν.

Ολα αυτά λίγες ώρες μετά το απίστευτο περιστατικό που συνέβη με 24χρονη κοπέλα θετική στον κορωνοϊό, η οποία αγνόησε όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Σαντορίνη.

Η 24χρονη νεφροπαθής έμαθε ότι το τεστ που έκανε βγήκε θετικό την ώρα που ταξίδευε με τρένο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Οι Αρχές της έδωσαν οδηγία να επισκεφθεί το Αττικό νοσοκομείο αλλά εκείνη δεν την ακολούθησε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού έκανε ειδική μνεία στο θέμα ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την επίμαχη δήλωση της μητέρας:

«Κάθε κρούσμα είναι ένα στοίχημα για εμάς. Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν, είμαι ευγνώμων στον ελληνικό λαό σαν πατέρας και σαν πολίτης, που υπακούει στα μέτρα. Δυστυχώς, μια ελάχιστη μειοψηφία συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως τότε στην εποχή του “Μένουμε σπίτι”, έτσι και τώρα στην εποχή του “Μένουμε ασφαλείς”. Πρέπει να πω ότι αυτοί οι… εξυπνάκηδες έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η ποιοτική ανάλυση του προφίλ τους είναι συγκεκριμένη. Ακόμα και τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά τους προφίλ είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι η ώρα να δαιμονοποιήσουμε, είναι ελάχιστοι. Δεν είναι συμπτωματικό, αλλά όπως έμαθα πριν λίγο, η μητέρα της κοπέλας βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός», τόνισε.

«Η απάντηση σε όλο αυτό το κίνημα που πάει να δημιουργηθεί είναι να συνεχίσουμε με υπομονή να κερδίζουμε τη μία μάχη μετά την άλλη. Προσπαθούμε καθημερινά, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, ξέρουμε τι μας γίνεται. Η ιχνηλάτηση είναι αυτή που έχει παίξει τον καθοριστικό ρόλο στο ότι το ΕΣΥ δεν πιέστηκε. Είμαστε εδώ για να παλεύουμε, όχι για να κουνάμε το δάχτυλο», προσέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, ακόμη, ότι αυτή τη στιγμή «έχουμε πάνω από 3.000 ενεργά κρούσματα, με τις επαφές να είναι τουλάχιστον 6.000. Είναι σε λειτουργία ένας ξεχωριστός μηχανισμός ιχνηλάτησης, με εκατοντάδες ανθρώπους να δουλεύουν νυχθημερόν ώστε να ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε κρούσμα και κάθε επαφή».

 

Από το Blogger.