SOS από Αρμενία! Η Τουρκία εισβάλλει στο Ναχιτζεβάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

SOS από Αρμενία! Η Τουρκία εισβάλλει στο Ναχιτζεβάν


 

Σήμερα, σύμφωνα με τον αναλυτή περί τουρκικά ζητήματα Τιγκράν Λοκμαγκιοζιάν, διάφορες χώρες του κόσμου δείχνουν ήδη την ουσία της καταστροφικής πολιτικής της Τουρκίας, και από αυτή την άποψη αυξάνεται ο κίνδυνος, γιατί η πολιτική του Ερντογάν είναι απρόβλεπτη.

«Όπου να έχει απλώνει το χέρι ο Ερντογάν, υπάρχει ανακάτωση. Το ίδιο συνέβη και στο Ναχιτζεβάν, όπου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γυμνασίων, η Τουρκία απέτυχε να περάσει το στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα, διότι το Ιράν και η Γεωργία είναι κατηγορηματικά εναντίον του. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία για το ζήτημα του Ναχιτζεβάν, καθώς η συμφωνία που σχετίζεται με το Ναχιτζεβάν αναφέρει, ότι η Τουρκία είναι η εγγυητής του εγγράφου, αλλά τώρα η ίδια εισέρχεται στο Ναχιτσεβάν, παραβιάζοντας την εν λόγω συμφωνία”, ανέφερε στο Σπούτνικ Αρμενίας ο Λοκμαγκιοζιάν.

Σύμφωνα με τον Λοκμαγκιοζιάν, εάν η Τουρκία παραβιάσει τις δεσμεύσεις της, μπορούμε ακόμη και να ακυρώσουμε τη συμφωνία και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα περαιτέρω μας βήματα με τους Ρώσους, καθώς η Ρωσία, νόμιμος διάδοχος της ΣΣΔ, επίσης θεωρείται μέρος της συμφωνίας. Σύμφωνα με τον ειδικό, για συγκράτηση της προκλητικής Τουρκίας η Αρμενία θα πρέπει να λάβει ενεργά μέτρα, να συνεργαστεί  πιο ενεργά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδεικνύοντας την επιθετική πολιτική της επίσημης Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Λοκμαγκιοζιάν, οι πόροι του Ερντογάν εξαντλούνται, που δεν του επιτρέπει να πολεμήσει σε διάφορα μέτωπα, το κύρος του μειώνεται μέρα με τη μέρα αλλά, παρά το γεγονός αυτό, συνεχίζει τις καταστροφικές δραστηριότητές επιδιώκοντας μακροπρόθεσμους στόχους.

Ο Λοκμαγκιοζιάν είναι πεπεισμένος ότι η περιπετειώδης πολιτική του Ερντογάν θα οδηγήσει την Τουρκία σε τελική κατάρρευση.

Από το Blogger.