Κόκκινος συναγερμός: Η Στρατιά του Αιγαίου και η απαίτηση της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση


 

Την ώρα που οι Τούρκοι "κραυγάζουν" για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενισχύουν συνεχώς τις επιθετικές δυνάμεις τους απέναντι από αυτά. Τι είναι η περιβόητη Στρατιά του Αιγαίου. 

 

Ακόμα και για δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στα ελληνικά ακριτικά νησιά στα οποία έχουν αναπτυχθεί φρουρές κάνουν λόγο πλέον τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρώντας να ρίξουν "λάδι στη φωτιά". Με αφορμή δύο φωτογραφίες που δείχνουν την καθιερωμένη αλλαγή των Εθνοφρουρών στο Σύμπλεγμα του Καστελόριζου οι γείτονες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε παραλήρημα, απαιτώντας να αφοπλιστούν όλα τα ακριτικά μας νησιά επικαλούμενοι δήθεν σχετικές συνθήκες. Ξεκάθαρα αυτό που επιθυμούν είναι να παραμείνει Εθνικό έδαφος αφύλακτο και απόλυτα εκτεθειμένο στις Τουρκικές επεκτατικές βλέψεις και μάλιστα "μια ανάσα" από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Αυτό όμως που θέλουν και παραβλέπουν οι Τούρκοι αλλά το γνωρίζουν άριστα οι Ελληνικές Ένοπλες είναι ότι εδώ και 45 χρόνια, από το 1975 η Άγκυρα απειλεί ξεκάθαρα τα ελληνικά ακριτικά νησιά με την περιβόητη Στρατιά του Αιγαίου. Σχηματισμό ο οποίος δημιουργήθηκε αμέσως έπειτα από την εισβολή στην Κύπρο με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό και έδρα τη Σμύρνη. Η EGE ORDUSU όπως αποκαλείται η Στρατιά του Αιγαίου, η 4η Στρατιά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναπτυχθεί από τα Δαρδανέλια και την πόλη Εντρεμίτ έως την Αττάλεια απέναντι από την Κύπρο.

Η EGE ORDUSU διαθέτει τουλάχιστον στόλο 150 αποβατικών σκαφών, επιθετικά ελικόπτερα αλλά και ταξιαρχίες καταδρομέων και αλεξιπτωτιστών. Ενδεικτικό του επιθετικού της χαρακτήρα είναι ότι η μεγαλύτερη άσκηση της Στρατιάς είναι η EFES στην οποία προβλέπεται αεροαποβατική ενέργεια μεγάλης κλίμακας και πραγματοποιείται συνήθως στον κόλπο της Σμύρνης.

Όλες οι Μονάδες οι οποίες ανήκουν στην Στρατιά του Αιγαίου έχουν αναπτύξει δεκάδες φυλάκια πάνω στις Τουρκικές ακτές με ξεκάθαρη στόχευση την επιτήρηση όλων των Ελληνικών ακριτικών νησιών. Φυλάκια χτισμένα σε καίριες θέσεις απέναντι από θαλάσσιους διαύλους και στα εγγύτερα σημεία προς τα νησιά του Αρχιπελάγους.

Επιπλέον η EGE ORDUSU έχει αναπτύξει και ευρύτατο δίκτυο ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ελληνικών νησιών με ραντάρ και κάμερες κατά μήκος της ακτογραμμής από το Βόρειο Αιγαίο έως και το Καστελόριζο. Τούρκοι κομμάντος από τις μονάδες καταδρομών σχεδόν σε καθημερινή βάση κινούνται με φουσκωτά σε απέναντι από τα ακριτικά μας νησιά, ενώ πρόσφατα ελάχιστα μίλια από τα Ίμια η Στρατιά του Αιγαίου τοποθέτησε ραντάρ και θερμικά μέσα επιτήρησης της περιοχής.

Την ώρα λοιπόν που οι γείτονες "κραυγάζουν" για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενισχύουν συνεχώς τις επιθετικές δυνάμεις τους απέναντι από αυτά. Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι όσο τα ακριτικά νησιά μας απειλούνται η φύλαξή τους από Δυνάμεις Εθνοφυλάκων αποτελεί μονόδρομο. Άλλωστε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο με δεδομένη την απειλή.

Εδώ και χρόνια θέμα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών έθεταν μόνο ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι με κύριο εκφραστή των ηγέτη των "γκρίζων λύκων" και "συνέταιρο" στην κυβέρνηση Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα τις απόψεις Μπαχτεσλί φαίνεται ότι έχουν ενστερνιστεί και υιοθετήσει στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και φυσικά το σύνολο των Τουρκικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία καθοδηγούνται από τον "σουλτάνο".Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια