Οδηγούν τον πλανήτη σε παράνοια λόγω κορωνοϊού: «Κάντε έρωτα με μάσκα ή καλύτερα κάντε έρωτα… μόνοι σας»


 

Εκτός από την οικονομική κατάρρευση που επέβαλαν αναγκαστικά στους κατοίκους της Ελλάδας αλλά και σε όλο τον πλανήτη με το «πάγωμα» των οικονομιών, επιχειρείται πλέον με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, η εισβολή και στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, δηλαδή η χειραγώγηση της προσωπικής ζωής.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ερωτικές μας επαφές πρέπει πάντοτε να είναι safe. Ωστόσο, η επικεφαλής αξιωματούχου του τομέα δημόσιας υγείας του Καναδά, με αφορμή τον κορωνοϊό, τονίζει σε μήνυμά της «κάντε έρωτα με μάσκα ή καλύτερα κάντε έρωτα… μόνοι σας»!

"Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο στην εποχή του κορωνοϊού, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο με τον οποίο να συζούν ή για εκείνους των οποίων ο ερωτικός σύντροφος κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τερέζα Ταμ.

"Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας" δηλώνει δε. 

Αλλά όσοι έχουν σεξουαλικές επαφές με έναν σύντροφο που κινδυνεύει ή με τον οποίον δεν συζούν θα πρέπει να "αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει την μύτη και το στόμα".

Σύμφωνα με την Ταμ, όλοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ ή "άλλων ουσιών ώστε οι ίδιοι και ο/η σύντροφός τους να μπορούν να πάρουν μια ασφαλή απόφαση".

Η Ταμ επισήμανε ότι υπάρχει μια "πολύ μικρή πιθανότητα" μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών εκκρίσεων.  

Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε τη χρήση προφυλακτικού και γι’ αυτό το λόγο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια