Ελληνοτουρκικά: Πρόγραμμα «εθνική ασπίδα» – Αυτά είναι τα όπλα που αγοράζει η Ελλάδα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: Πρόγραμμα «εθνική ασπίδα» – Αυτά είναι τα όπλα που αγοράζει η Ελλάδα


Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα μας, εδώ και μήνες – από το Νοέμβριο που η Άγκυρα υπέγραψε το άκυρο μνημόνιο με τη διοίκηση της Τρίπολης έως και τώρα – αντιμετωπίζει μια ρητορική, αλλά και έμπρακτη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να θωρακίσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις ενισχύοντας την αποτρεπτική τους ισχύ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο της ΔΕΘ ανακοίνωσε την ενίσχυση του ελληνικού οπλοστασίου με συστήματα που βρίσκονται εντός των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

«Το πρόγραμμα (σ.σ για εξοπλιστικά) που ανακοίνωσα είναι ένα πρόγραμμα φιλόδοξο όμως εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Και είναι ένα πρόγραμμα ολιστικό», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Αυτά είναι τα όπλα που αγοράζουμε
Όπως είπε στη διάρκεια του σημερινού Briefing ο Στέλιος Πέτσας «σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Πατρίδας μας προωθούνται έξι πρωτοβουλίες που «συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα».

Συγκεκριμένα:

1ον. Η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτά μια μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Τα πρώτα από τα οποία θα φτάσουν στα μέσα του 2021 και τα υπόλοιπα μέχρι τις αρχές του 2022.

2ον. Το Πολεμικό μας Ναυτικό ενισχύεται με την απόκτηση τεσσάρων καινούριων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, καθώς και με την αναμόρφωση και τον επανεξοπλισμό τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ που ήδη διαθέτει.

3ον. Εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό, νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό και νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία.

4ον. Το δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας.

5ον. Η αμυντική μας βιομηχανία εκσυγχρονίζεται ώστε να ενισχυθεί μαζί με την αποτρεπτική μας δύναμη και η απασχόληση και η τεχνολογική ανάπτυξη.

6ον. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία, αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσειςυβριδικού τύπου, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

 

Από το Blogger.