Τρομοκρατικές επιθέσεις: Σε σοκ η γαλλική κοινωνία - Έκτακτα μέτρα ασφάλειας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Τρομοκρατικές επιθέσεις: Σε σοκ η γαλλική κοινωνία - Έκτακτα μέτρα ασφάλειας

 

 

Μουδιασμένη είναι η Γαλλία, η οποία βλέπει τον εφιάλτη την τρομοκρατίας να επιστρέφει, μετά τις τρεις σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στη χώρα, με τη μία να λαμβάνει χώρα στην καθολική εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας.  Στον τόπο της επίθεσης μετέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι η Γαλλία δέχεται επίθεση, ωστόσο, δεν πρόκειται να κάνουν καμία υποχώρηση. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών, για να προστατέψουν χώρους λατρείας και σχολεία για το επόμενο διάστημα. Μηνύματα συμπαράστασης στη Γαλλία και καταδίκης της επίθεσης έστειλε ολόκληρη η διεθνής κοινότητα.< /span>

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 9 το πρωί στη Νίκαια της Γαλλίας όταν ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι στη μεγαλύτερη καθολική εκκλησία της πόλης και άρχισε να επιτίθεται αδιακρίτως.

Ως αποτέλεσμα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν. Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, μια αποκεφαλισμένη γυναίκα εντοπίστηκε εντός του ναού.

 

Ο δράστης συνελήφθη, τραυματισμένος κι αυτός από τα πυρά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, δεν σταμάτησε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» ακόμη κι όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος υπό αστυνομική κράτηση.


Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια

Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφτασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια τοπική πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ονομάζεται Μπραχίμ Αουισάουι. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη πηγή με γνώση της έρευνας.

Έφτασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος, αναφέρθηκε από μια τοπική πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές Οκτωβρίου.

Δεν είχε καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου στη Γαλλία, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή με γνώσης της υπόθεσης, οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους ένα έγγραφο του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού με το όνομα Μπραχίμ Αουισάουι.


Από το Blogger.