Ένα μάθημα για την Δύση ο ηρωισμός των Αρμενίων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ένα μάθημα για την Δύση ο ηρωισμός των Αρμενίων


 

Giulio Meotti, Italy , 12/10/20 

Σε μια Δύση όπου κανείς δεν φαίνεται να θέλει να πολεμήσει πια χωρίς να νοιάζεται για τις δικές του παραδόσεις, όπου φτύνουν τη δική τους ιστορία, ατιμάζουν τα αγάλματά τους και να διαγράφουν τον πολιτισμό τους, όπου η γη δεν στέλνει πλέον καμία ηχώ, οι Αρμένιοι, μικροί, διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, ξεχασμένοι και οχυρωμένοι, τώρα σε πόλεμο για το Αρτσάχ ενάντια στην ισλαμική Ummah με επικεφαλής την Τουρκία. Μας δείχνουν ένα μονοπάτι στο οποίο δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να κατακλυστούν.

Ο μισός πληθυσμός του Αρτσάχ, 75.000 άνθρωποι, έχει εκτοπιστεί λόγω των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Πρέπει να ελπίζουμε ότι θα αντισταθούν. Μόλις διάβασα μια όμορφη επιστολή στην οποία ο Γάλλος ηθοποιός Simon Abkarian απευθυνόταν στον Ερντογάν από τις σελίδες της Le Figaro:

“Εμείς οι Αρμένιοι αγωνιζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας, θυμόμαστε τους νεκρούς μας που αρνούνται να πεθάνουν για δεύτερη φορά. Παρά τα όπλα σας, παρά τις θρησκευτικές φήμες σας, παρά τους τζιχαντιστές σας και τα 2.000 δολάρια το μήνα, δεν θα κερδίσετε. Πάρτε τους νεκρούς σας και φύγετε, η γη των Αρμενίων είναι η γη της γνώσης, η γη του μελιού και των τριαντάφυλλων. Δεν ξέρεις τι να το κάνεις. Εδώ οι γυναίκες είναι βασίλισσες χαράς. Και τα κορίτσια δεν έχουν πιστοποιητικό να παρουσιάσουν σε κανέναν άντρα. Εδώ η μουσική και το κρασί είναι απαραίτητα διορθωτικά μέτρα. Εδώ μπορούμε να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε σε όποια θρησκεία θέλουμε. Επειδή η χώρα μας δεν είναι χώρα, είναι σταυροδρόμι. Και ξέρεις ποιος το διασχίζει; Όλη η ανθρωπότητα. Αν σκεφτείτε να μας σφάξετε σαν αρνιά, να ξέρετε ότι μεγαλώσαμε κάτω από την κοιλιά των λιονταριών».

Θα ήταν πολύ δύσκολο να γράψει αυτήν την επιστολή ένας Ευρωπαίος, ηθοποιός ή πολιτικός.

“Είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτισμός θα θριαμβεύσει. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να μην κερδίσει. Ένα έθνος που θέλει να ζήσει δεν μπορεί παρά να κερδίσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αρμενικός λαός, ο οποίος ζει στον πλανήτη Γη για αρκετές χιλιάδες χρόνια, έχει τη θέληση να ζήσει». Έτσι εξηγεί ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Πασινιάν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Αρτσάχ μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων. Έχει δίκιο, αλλά ο πολιτισμός δεν θριάμβευε πάντα στην ιστορία.

Η Ευρώπη βρίσκεται, σε κώμα. Και υφίσταται τον ίδιο εκβιασμό που για χρόνια εμπόδιζε πολλά ευρωπαϊκά κοινοβούλια να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν είναι μυστικό ότι στόχος αυτού του τερατώδους τρομοκρατικού δικτύου είναι ο αρμενικός λαός, οι πόλεις και τα χωριά τους, το δικαίωμά του να ζει ελεύθερα.

Η Ευρώπη είναι ανήμπορη απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ελλάδα, στους μετανάστες και τώρα βρίσκεται κατά της Αρμενίας. Κυβερνιόμαστε από υπηρέτες που θα ήταν πρόθυμοι να γίνουν Γκρίζοι Λύκοι για ένα πιάτο τουρκικά φιστίκια. Ο Ερντογάν και ο Αλίγιεφ, ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν, λένε “Ένα Έθνος δύο Κράτη”. Είναι κρίμα για αυτούς που στη μέση υπάρχει χριστιανική και χιλιετηρίδα Αρμενία, επιζών μιας γενοκτονίας που δεν αναγνωρίζουν… Αν οι Τούρκοι ήταν σε θέση να νικήσουν και να διώξουν τους Αρμένιους, ποιος θα μπορούσε να σταματήσει τη θέλησή τους να επεκτείνουν τη δύναμή τους στην Ευρώπη;

Οι Αρμένιοι μένουν μόνοι, πολύ μόνοι, σε αυτόν τον πόλεμο ισλαμιστών μισθοφόρων και βίαιων καθεστώτων, από μια εν υπνώσει Ευρώπη δεμένη με το χέρι και το πόδι στην Τουρκία. Οι δυτικές χώρες δεν πρέπει μόνο να ακολουθήσουν τα βήματα του Καναδά, ο οποίος έχει αναστείλει την πώληση όπλων στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουν αμέσως τη Δημοκρατία του Artsakh ως κυρίαρχη χώρα που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο. Η Αρμενία είναι προπύργιο του πολιτισμού και καλείται να τον υπερασπιστεί.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.israelnationalnews.com

Από το Blogger.