Έρημες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μέσα από εικόνες!


 

Έρημες πόλεις έμοιαζαν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη μετά τις 00:30 όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία πειθάρχησαν στα νέα έκτακτα μέτρα (καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας).

 

Οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν κυριολεκτικά άδειοι.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόστηκε με επιτυχία. Ελάχιστα ήταν τα αυτοκίνητα στους δρόμους και ακόμα λιγότεροι οι πεζοί που κυκλοφορούσαν μετά τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα εφαρμόζονται στις «κόκκινες» και τις «πορτοκαλί» περιοχές.

Στις «κόκκινες» ανήκουν η Κοζάνη και από την Παρασκευή, η Καστοριά, ενώ στις «πορτοκαλί» βρίσκονται η Ανατολική και Δυτική Αττική, κεντρικός, βόρειος, νότιος και δυτικός τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Λάρισα, οι Σέρρες, Τρίκαλα, Βοιωτία και Θήρα.

Υπενθυμίζεται ότι από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται οι εξής:

  • Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ θα μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας δηλαδή θα επιδεικνύουν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα αλλά και τη βεβαίωση του εργοδότη τους.

  • Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα φέρουν πάνω τους βεβαίωση εργοδότη και η γνησιότητα του εγγράφου θα πιστοποιείται από τον αριθμό πρωτοκόλλου.

  • Τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να συμπληρώσουν το αντίστοιχο έντυπο που υπάρχει στην ΕΡΓΑΝΗ

  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και βεβαίωση κίνησης.

 

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια