Όσο την αφήνουν, τόσο θα προκαλεί: Η Τουρκία συνεχίζει την προετοιμασία για την καθολική ενεργοποίηση των S-400 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Όσο την αφήνουν, τόσο θα προκαλεί: Η Τουρκία συνεχίζει την προετοιμασία για την καθολική ενεργοποίηση των S-400


 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα έχει καμία συνομιλία με τις ΗΠΑ σχετικά με τα τεστ στο σύστημα αεράμυνας, S-400.

Ο τουρκικός στρατός δοκιμάζει το σύστημα αεράμυνα S-400 και ετοιμάζεται για την ανάπτυξή του, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Υπογράμμισε πάντως, ότι «η αγορά και ο προγραμματισμένος έλεγχος για το σύστημα αεράμυνας δεν σημαίνει ότι η χώρα αποξενώνεται από το ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα, ο Ακάρ επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε διεξάγει τεστ των συστημάτων αεράμυνας στη Σινώπη, σημειώνοντας ότι οι ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες σύμφωνα με τη συμφωνία.

Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία παράδοσης των συστημάτων S-400 τον Δεκέμβριο του 2017 και πέρσι έφτασαν στην Τουρκία αρκετά τμήματα του συστήμος αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να πραγματοποιήσει δοκιμές στους S-400, χωρίς να χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ για κάτι τέτοιο.

Πηγή: anadolu

Από το Blogger.