Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αρνούνται οι ιδιωτικές κλινικές να δώσουν τις 200 κλίνες Covid - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αρνούνται οι ιδιωτικές κλινικές να δώσουν τις 200 κλίνες Covid

 Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Αρνούνται οι ιδιωτικές κλινικές να δώσουν τις 200 κλίνες Covid

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με το υπουργείο Υγείας να δίνει προθεσμία μίας ώρας σε ιδιωτικές κλινικές για να παραδώσουν 200 κλίνες Covid.

Σύμφωνα με το MEGA, το Υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη. Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών κλινικών να κάνει λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές. Όπως αναφέρει, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

 


«Αρνήθηκαν όλες οι κλινικές»

Το τελεσίγραφο του Υπουργείου Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν 200 κλίνες έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Στο σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας αναφερόταν ότι έπρεπε να δοθεί η απάντηση μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη.

“Από το Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο” ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ο ίδιος εξήγησε, έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέρφων του. Όπως αναφέρει, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις κλινικές ασθενείς χωρίς κορωνοϊό ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.

Ο κ. Σαραφιανός σημειώνει με νόημα ότι η πίεση προς το σύστημα υγείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλη. Αναφέρει ενδεικτικά ότι μόνο στη δική του κλινική έχουν μεταφερθεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 50 ασθενείς. “Σκεφτείτε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με 900 κρούσματα την ημέρα” τονίζει.

Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ανέφερε ότι η Ένωση αναμένει τώρα την απόφαση του Πρωθυπουργού. “Αν προχωρήσει τελικά η επίταξη θα δούμε πως αντιδράσουμε. Άλλωστε, έχουμε πόλεμο ” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έχει 100 μέλη Πανελλαδικά ενώ οι ενεργές κλινικές στη Θεσσαλονίκη είναι 10.

Από το Blogger.