Κορωνοϊός: Κρούσματα και σε γηροκομείο του Πειραιά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Κρούσματα και σε γηροκομείο του Πειραιά

 Κορωνοϊός: Κρούσματα και σε γηροκομείο του Πειραιά

 

Την ώρα που με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ την Τρίτη επιχειρείται να προστατευθούν οι μονάδες φροντίδας, όπως είναι τα γηροκομεία, όπου φιλοξενούνται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσω της αναστολής επισκέψεων, στη δημοσιότητα έρχεται ακόμη μια περίπτωση οίκου ευγηρίας στον οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα γηροκομείο στον Πειραιά, όπου έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει rapid test.

Αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος προκειμένου να διευκρινιστεί πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, ώστε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο οι ηλικιωμένοι που νοσούν.

 

Την ίδια ώρα, εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους, καθώς στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Καρβέλης ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, σημείωσε ότι όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από τον γιατρό του Γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, διακομίζονται και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα οκτώ κλίνες.

Από το Blogger.