Ο Σίσι στέλνει φρεγάτες και κορβέτες στα βόρεια της Τουρκίας - Αιγυπτιακός στολίσκος πέρασε τα Δαρδανέλια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ο Σίσι στέλνει φρεγάτες και κορβέτες στα βόρεια της Τουρκίας - Αιγυπτιακός στολίσκος πέρασε τα Δαρδανέλια

 Αιγυπτιακό Ναυτικό Αρχεία - Πτήση & Διάστημα

Ο Σίσι το είπε και το έκανε και έφερε τον αιγυπτιακό στόλο στην Μαύρη Θάλασσα. Έτσι η χώρα της Βορ.Αφρικής βρίσκεται πλέον στις βόρειες ακτές της Τουρκίας για ασκήσεις με το ρωσικό ναυτικό. Για πρώτη φορά αιγυπτιακά πολεμικά πλοία πέρασαν τα Δαρδανέλλια, όπως σημειώνουν τούρκικα μέσα με έκδηλη ανησυχία.

Έτσι χθες το μεσημέρι εισήλθαν στα στενά των Δαρδανελίων από το Αιγαίο Πέλαγος στις 14:45, η κορβέτα «El Fateh» κλάσης Gowind που ανήκει στο Αιγυπτιακό Ναυτικό με τον αριθμό 971, η φρεγάτα «Αλεξάνδρεια» με αριθμό πλοίου 911 κλάσης O.H.Perry και η ΤΠΚ "Μ. Fahmy" κλάσης Ambassador MK III και αριθμό 686, που έφτασαν στο ακρωτήριο Νάρα περίπου στις 16:00, όπως γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Πάντως και αυτό από στρατιωτικές πηγές σχολιάστηκε ήταν ότι αιγυπτιακό ναυτικό επέλεξε να στείλει μια πλήρη ομάδα μάχης με ικανότητα ολόπλευρης άμυνας κάτι που ίσως δείχνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς θα βρεθούν στο "στόμα του λύκου" καθώς είναι ακόμα νωπά τα γεγονότα της στήριξης του Μόρσι από τον Ερντογάν και τον οποίον είχε ανατρέψει ο Αλ Σίσι.

Έτσι στην ναυτική ομάδα υπήρχε φρεγάτα ενισχυμένης αεράμυνας κλάσης O.H.Perry που έχει αναβαθμιστεί με νέο ραντάρ smart-s, και επιπλέον 8πλο εκτοξευτή Mk41 για ESSM πυραύλους (μέχρι 32) εκτός του 40πλου εκτοξευτή Μκ13 για SM-1.

Εν συνεχεία πέρασε η ΤΠΚ ή ελαφρά κορβέτα "Μ. Fahmy" κλάσης Ambassador MK III που είναι κατηγορίας Stealth και φέρει 8 πυραύλους Harpoon και αντιβληματική άμυνα αποτελούμενη από το σύστημα RAM μαζί με CIWS PHALANX.

Τέλος στην πορεία βρίσκονταν η νέα κλάσης GOWIND 2500 κορβέτα που με τα σόναρ σκάφους και ρυμουλκούμενης διάταξης κάλυπτε την ομάδα από ASW απειλές.

 


 

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπό του ότι στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και της Ρωσίας συναντήθηκαν για τρεις ημέρες στη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ για να προετοιμαστούν για τις κοινές ασκήσεις που ονομάστηκαν «Γέφυρα Φιλίας – 2020».

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι ναυτικές ασκήσεις στοχεύουν στην «ενίσχυση και ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του Ρωσικού Ναυτικού προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στη θάλασσα»

«Τακτικές ομάδες πολεμικών πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού και του Αιγυπτιακού Ναυτικού, με την υποστήριξη της αεροπορίας, θα επεξεργαστούν κοινά καθήκοντα για την προστασία των θαλάσσιων διαδρομών από διάφορες απειλές» προσθέτει η ανακοίνωση.

Από το Blogger.