Οι Γερμανοί όχι μόνο θα παραδώσουν τα υποβρύχια στην Τουρκία, αλλά μας έχουν ενημερώσει και σχετικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Οι Γερμανοί όχι μόνο θα παραδώσουν τα υποβρύχια στην Τουρκία, αλλά μας έχουν ενημερώσει και σχετικά

 Η Γερμανία πουλάει έξι υποβρύχια στην Τουρκία | Crisismonitor.gr

Η πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Βερολίνο έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών να μπλοκάρει η Ελλάδα τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Γερμανία, κυρίως σε ότι αφορά την αγορά υποβρυχίων τύπου 214 από τους γείτονες. Από τότε κι έπειτα έγιναν κι άλλες προσπάθειες από ελληνικής πλευράς, αλλά μάταια.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Rheinpfalz το θέμα θεωρείται λήξαν και η παράδοση των υποβρυχίων θα γίνει, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι ενήμερη: «Οι Έλληνες αισθάνονται ότι απειλούνται ιδιαίτερα από έξι γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 που κατασκευάζονται επί του παρόντος στην Τουρκία με άδεια της ThyssenKrupp. Το Βερολίνο έχει δώσει σήμα στην Αθήνα ότι δεν διατίθεται να σταματήσει το θέμα της παράδοσης των υποβρυχίων».

Νωρίτερα στο σχετικό άρθρο αναφέρεται πως η Ελλάδα «βασίζεται στη στρατιωτική δύναμη στη διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με τις οικονομικές ζώνες – και προσπαθεί να σταματήσει τη γερμανική παράδοση όπλων στην Άγκυρα».

Το ότι οι τελευταίες εξοπλιστικές κινήσεις της Ελλάδας περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ και τη Γαλλία (Rafale), αλλά όχι τη Γερμανία, δεν ξέρουμε αν έπαιξε κάποιο ρόλο (μαζί με την απώλεια δισεκατομμυρίων για τη γερμανική βιομηχανία φυσικά) στην άκαμπτη γερμανική στάση…

 

Από το Blogger.