Εξοργισμένοι Αρμένιοι λίντσαραν τον πρόεδρο της Βουλής: «Δεν παραδίνουμε τη γη μας» (βίντεο)

Πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν, μετά την υπογραφή συμφωνίας για τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, βλέποντας την εξέλιξη που είχαν οι μάχες στην περιοχή, αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία και να σταματήσει ο πόλεμος που μαίνονταν στην περιοχή, κάτι που εξόργισε τους Αρμένιους πολίτες.

 

 

 

Εκατοντάδες εισέβαλαν στο κοινοβούλιο τη νύχτα / Φωτογραφία: AP

 

 Χιλιάδες μαζεύτηκαν στο κοινοβούλιο στο άκουσμα της είδησης, αισθανόμενοι πως η κυβέρνηση παραδέχτηκε ουσιαστικά την ήττα των στρατιωτικών δυνάμεών και κατήγγειλαν την συμφωνία. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, κατάφεραν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη.

 

Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ ζήτησαν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω και υπέγραψε την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Χιλιάδες οι διαδηλωτές και έξω από το Κοινοβούλιο όπου εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση του πρωθυπουργού να υπογράψει συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν / Φωτογραφία: AP

Συνθήματα όπως «τα εδάφη μας ανήκουν» και «δεν παραδίνουμε τη γη μας» φώναζαν συνεχώς οι διαδηλωτές, σε μία νύχτα με μεγάλη ένταση στο Γερεβάν.

Βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, ανάρτησε νέο ποστ στο Facebook, κάνοντας έκκληση για ηρεμία και ζητώντας από τους διαδηλωτές να φύγουν από το κοινοβούλιο.

Κρέμασαν σημαίες της Αρμενίας φωνάζοντας πως δεν κάνουν πίσω για το Ναγκόρνο ΚαραμπάχΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια