Ανοχή, τέλος: "Dislike" στον πρωθυπουργό έκαναν οι Έλληνες πολίτες! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Ανοχή, τέλος: "Dislike" στον πρωθυπουργό έκαναν οι Έλληνες πολίτες!

 Ανοχή, τέλος:

διαφορετικό είναι το πολιτικό κλίμα για την κυβέρνηση στην δεύτερη καραντίνα μετά από αυτή της περασμένης άνοιξης: Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται εξαπατημένοι μετά την αυτοδιάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων  ότι «Το lockdown δεν είναι στις επιλογές μας».

Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πιο άμεσος δηλαδή συνεργάτης του πρωθυπουργού, πριν 48 ώρες, μόλις δήλωνε ότι:

«Μία απόφαση καθολικής απαγόρευσης θα ήταν “Εξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους. Θα οδηγούσε σε μαρασμό της οικονομίας και υπάρχουν ακόμη σοβαρότατες δευτερογενείς συνέπειες που δεν μπορούμε άμεσα να τις μετρήσουμε, όπως οι ψυχολογικές που σχετίζονται με τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ιδίως στις νεότερες ηλικίες»!

Τι άλλαξε;

Τώρα η φτώχεια μεταξύ των εκατομμυρίων ανέργων έχει φτάσει σε ακραία όρια και οι επιχειρηματίες των μικρών εταιρειών εστίασης, λιανεμπορίου κλπ. είναι απλά κατεστραμμένοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία μετά από τον 1,5 μήνα lockdown της άνοιξης και την μείωση των πωλήσεων μεταξύ 50-80% των μηνών που ακολούθησαν.

Όπου και να πας, όπου και να βρεθείς, ακούς «κατάρες» για την κυβέρνηση.

Τώρα, πριν τα Χριστούγεννα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων και μόνο (οι θάνατοι, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε στην ανακοίνωση της καραντίνας, δεν ακολουθούν και δεν έχουν καμία σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων), επιβάλλουν πάλι καραντίνα!

Ας δούμε τι είπε στο κυπριακό «Σίγμα» ειδικά για το θέμα των lockdown, ένας επιστήμονας που διαρκώς επιβεβαιώνεται από την αρχή της πανδημίας για τον τρόπο αντιμετώπισής της, ο καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, δρ. Γιάννης Ιωαννίδης: «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν την μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown». 

Ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, απλά «μαϊμουδίζουν» αυτά που κάνουν οι μεγάλες δυτικές χώρες της ΕΕ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία κλπ. με μονοψήφιο κλάσμα κρουσμάτων και κάτω του 5%, κρουσμάτων και ελάχιστων θανάτων, αναλογικά με τον πλυθυσμό, αυτών.

Γιατί; Δεν υπάρχει λογικοφανής εξήγηση. Απλά να σημειώσουμε ότι τέτοιες ενέργειες αυξάνουν την προσδοκία ενός εμβολίου που «θα σώσει». Αλλά το ρωσικό εμβόλιο, έστω όταν εγκριθεί από τον «αμαρτωλό» ΠΟΥ, δεν το έχουν στην ατζέντα τους. Εχουν όμως, άλλο...

Όμως με αυτά και με άλλα η (πραγματική...) δημοφιλία του Κ.Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, καταρρέει.

Χαρακτηριστικά είναι τα "dislike" που έκαναν οι Έλληνες πολίτες στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη κατά την διάρκεια των ανακοινώσεών του για το νέο lockdown, καθώς στο youtube, από το οποίο υπήρχε ζωντανή μετάδοση, οι αρνητικές αντιδράσεις ήταν περισσότερες των θετικών.

Οι επικοινωνιολόγοι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φροντίσει να απαγορεύσουν τα σχόλια, αλλά επέτρεψαν την θετική ή αρνητική σήμανση του βίντεο  και οι Έλληνες που παρακολουθούσαν το βίντεο άρχισαν τα dislike , προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθηματά τους, καθώς έβλεπαν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τον, επί της ουσίας, θάνατο της οικονομίας.

 

Μπορεί στα ΜΜΕ να καλλιεργείται η εντύπωση μιας κυβέρνησης που στηρίζεται μαζικά από τους πολίτες, όμως στην πραγματικότητα οι διαθέσεις των πολιτών είναι ήδη «άγριες» και αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερες, ενόσω η κυβέρνηση καταστέλλει την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα, στο όνομα του κορωνοϊού.  

Από το Blogger.