Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Joe Biden με 290 έως 306 εκλέκτορες – Trump: Οι νόμιμες ψήφοι καθορίζουν τον νικητή όχι τα ΜΜΕ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Joe Biden με 290 έως 306 εκλέκτορες – Trump: Οι νόμιμες ψήφοι καθορίζουν τον νικητή όχι τα ΜΜΕ

 Joe Biden vows to be an 'ally of light,' says Donald Trump's leadership  'unforgivable' - UPI.com
O Joe Biden είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κερδίζοντας τον Trump εν μέσω καταγγελιών για νοθεία και εκλογικές απάτες
Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι τελικά ο Joe Biden, μετά από μια σκληρή εκλογική μάχη, που την σκίασαν οι κατηγορίες για νοθεία, οι κοινωνικές αναταραχές και ο φόβος ενός γενικευμένου διχασμού στις ΗΠΑ.
Μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Πενσιλβάνια και τη Νεβάδα, ο Joe Biden λαμβάνει μέχρι στιγμής 290 εκλέκτορες – πιθανότατα θα λάβει 306 εάν κερδίσει και την Πολιτεία της Τζόρτζια – και γίνεται ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ η Kamala Harris η πρώτη γυναίκα και αφροαμερικανή αντιπρόεδρος.
Πάντως ο Donald Trump ξεκαθαρίζει, πως δεν θα αποδεχθεί την ήττα και θα συνεχίσει τη δικαστική μάχη, παρά το γεγονός ότι ήδη όλοι οι ξένοι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δώσει τα συγχαρητήρια τους στον Biden.
Ο Πρόεδρος Trump και η ομάδα της εκστρατείας του υπενθύμισαν στους Αμερικανούς ότι “οι νόμιμες ψήφοι αποφασίζουν ποιος θα είναι ο πρόεδρος και όχι τα μέσα ενημέρωσης” και προανήγγειλε δικαστικό αγώνα.
-8 Δεκεμβρίου: Οι Πολιτείες αναμένεται να επιλύσουν τις αντιπαραθέσεις τουλάχιστον έξι ημέρες πριν από τη συνάντηση των εκλογέων.
-14 Δεκεμβρίου: Οι εκλέκτορες συναντιούνται στις αντίστοιχες πολιτείες για να πιστοποιήσουν τις ψήφους τους για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο.

Με ελάχιστες ψήφους να απομένουν να ενσωματωθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Πενσιλβάνια που εκλέγει 20 εκλέκτορες, το αποτέλεσμα είναι: Biden 49,7% και Trump 49,1% με εσνωμάτωση 99%.
Η Νεβάδα που εκλέγει 6 εκλέκτορες, αν και με το 92% καταμετρημένο, «πιστώνεται» στον Biden με 50% έναντι  47,80% του Trump.
Στην Τζόρτιζα με 16 εκλέκτορες με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Biden λαμβάνει 49,5% με τον Trump 49,3%.
Στην Γερουσία με ελάχιστη πλειοψηφία τους 51 Γερουσιαστές ο Biden εκλέγει 48 και ο Trump 48 Γερουσιαστές.
Το πιθανότερο σενάριο είναι 50 προς 50 καθώς π.χ. στην Τζόρτζια θα κερδίσει την Γερουσία ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος που προηγείται σχεδόν 90 χιλιάδες ψήφους με ενσωμάτωση 99% καθώς και στην Βόρεια Καρολίνα θα εκλέξει Γερουσιαστή το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Στην Βουλή των Αντιπροσώπων με ελάχιστη πλειοψηφία 218, ο Biden λαμβάνει 214 και ο Trump 196.
Image

Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/BIDEN11.jpg?itok=v_BciQuY

Έτσι έπειτα από τέσσερις ημέρες πραγματικού θρίλερ, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Barack Obama αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 290 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Trump θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον George Bush τον πρεσβύτερο το 1992.
Ό,τι κι αν δηλώσει ο Trump, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου.
Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο 2020 για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.
Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να έρθουμε κοντά ως έθνος».

Τι ανέφερε ο Joe Biden σε δήλωση του:

«Είμαι ευγνώμων και ταπεινός.
Ευγνώμων και ταπεινός απέναντι στην εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αμερικανικός λαός σε μένα και την Αντιπρόεδρο kamala Harris.
Αντιμετωπίζοντας πολλά εμπόδια πολλοί Αμερικανοί ψήφισαν αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η Δημοκρατία είναι ριζωμένη στην καρδιά των Αμερικανών.
Με την εκλογική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί είναι ώρα να αφήσουμε πίσω το θυμό και την σκληρή ρητορική και να ενωθούμε σαν έθνος.
Είναι η ώρα για τις ΗΠΑ να ενωθούν και να θεραπευτούν.
Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε εάν το κάνουμε μαζί».
Image
Δήλωση του Προέδρου Donald J. Trump

“Όλοι ξέρουμε γιατί ο Joe Biden βιάζεται να προβληθεί ψευδώς ως νικητής και γιατί οι σύμμαχοί του στα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν τόσο σκληρά να τον βοηθήσουν:
δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Το απλό γεγονός είναι ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει.
Ο Joe Biden δεν έχει πιστοποιηθεί ως ο νικητής οποιωνδήποτε πολιτειών, πόσο μάλλον κάποια από τις πολιτείες που αμφισβητήθηκαν οδήγησαν σε υποχρεωτικές αναμετρήσεις ή Πολιτείες όπου η εκστρατεία μας έχει έγκυρες και νόμιμες νομικές αιτιάσεις που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον απόλυτο νικητή.
Για παράδειγμα, στην Πενσυλβάνια , δεν επιτρέπεται στους νόμιμους παρατηρητές μας να έχουν ουσιαστική πρόσβαση για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία καταμέτρησης.
“Από τη Δευτέρα, η εκστρατεία μας θα αρχίσει να διώκει την εκλογική διαδικασία στο δικαστήριο για να διασφαλίσει την πλήρη τήρηση των εκλογικών νόμων και να καθοριστεί  ο νόμιμος νικητής.
Ο Αμερικανός λαός δικαιούται έντιμες εκλογές: αυτό σημαίνει την καταμέτρηση όλων των νόμιμων ψήφων και όχι την καταμέτρηση παράνομων ψήφων.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το κοινό έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις εκλογές μας.
Παραμένει σοκαριστικό το γεγονός ότι η εκστρατεία του Biden αρνείται να συμφωνήσει με αυτήν τη βασική αρχή και θέλει τα ψηφοδέλτια να καταμετρηθούν ακόμη και αν είναι ψευδή, κατασκευάζονται ενώ χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και νεκροί ψηφοφόροι.
Λοιπόν, τι κρύβει ο Biden;
Δεν θα σταματήσω έως ότου ο Αμερικανός λαός έχει την έντιμη ψήφο που αξίζει και που απαιτεί η Δημοκρατία».
Image

Εορτασμοί σε πολλές αμερικανικές πόλεις – Biden: Δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει όχι ένας που διχάζει

«Δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που συσπειρώνει και όχι που διχάζει», δήλωσε ο Joe Biden μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρό του Kamala Harris, κηρύσσοντας επισήμως την νίκη του στις προεδρικές εκλογές.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα να θεραπευθεί» μια βαθιά διχασμένη Αμερική, μετά τη νίκη του και παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος D. Trump δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του και έχει προσφύγει δικαστικά αμφισβητώντας το αποτέλεσμα σε κάποιες πολιτείες.
O Biden από την πόλη όπου διαμένει, το Ουίλμινγκτον, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί να τον ακούσουν μέσα από τα αυτοκίνητά τους, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες αυτού του κράτους μίλησαν.
Μας έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη».
Μάλιστα, κάλεσε τους Αμερικανούς να μην συμπεριφέρονται πλέον «στους αντιπάλους τους σαν σε εχθρούς» και δεσμεύτηκε να είναι ένας πρόεδρος που συσπειρώνει και όχι που διχάζει.
Ο ίδιος από τον προπύργιό του στο Ντέλαγουερ δεσμεύτηκε να ηγηθεί «των δυνάμεων της αξιοπρέπειας» ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, να επιστρέψει στην οικονομική ευημερία, να διασφαλίσει υγειονομική ασφάλεια για τις αμερικανικές οικογένειες και να εξαλείψει τον συστημικό ρατσισμό.
Ακόμη, χωρίς να απευθυνθεί στον Ρεπουνπλικάνο αντίπαλό του, απευθύνθηκε στους 70 εκατομμύρια Αμερικανούς που ψήφισαν τον Trump λέγοντας πως «κατανοώ την απογοήτευσή σας σήμερα.
Έχω χάσει κι εγώ κάνα δυο φορές.
Αλλά τώρα, ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία.
Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τη θερμοκρασία και να δούμε ξανά ο ένας τον άλλο, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά».
Επιπλέον, ο 77χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τους μαύρους ψηφοφόρους, τονίζοντας ότι ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της προεκλογικής του εκστρατείας, η κοινότητα των Αφροαμερικανών τον στήριζε.

Πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ η Kamala Harris

Ο Joe Biden, φορώντας μαύρη μάσκα,  εμφανίστηκε στη σκηνή τρέχοντας.
Πάνω από 350 αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη σκηνή και χιλιάδες υποστηρικτές του βρίσκονταν έξω από τον μεγάλο χώρο στάθμευσης όπου είχε τοποθετηθεί η σκηνή.
Η Kamala Harris θα γίνει η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της χώρας.
Εμφανίστηκε ντυμένη στα λευκά, ένας φόρος τιμής στις σουφραζέτες και τόνισε ότι «δεν θα είμαι η τελευταία».
«Τι απόδειξη για τον χαρακτήρα του Joe, το γεγονός ότι είχε το θάρρος να σπάσει ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού που υπάρχει στη χώρα μας: να επιλέξει μια γυναίκα για αντιπρόεδρό του”, σχολίασε η Kamala Harris.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα σόου με πυροτεχνήματα, με το νούμερο “46” να γράφεται στον ουρανό του Ουίλιμνγκτον, καθώς ο Biden θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.


Οι πρώτες προτεραιότητες της προεδρίας Biden

Να επικαιροποιήσει και να αναθεωρήσει πολλές από τις αποφάσεις και πράξεις της διοίκησης Trump ως προς τη στάση του κράτους των ΗΠΑ απέναντι στους πολίτες του αλλά και στις υπόλοιπες χώρες είναι αποφασισμένος ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Πάντως το ντέρμπι στη γερουσία με το αποτέλεσμα να είναι 48 – 48 αναγκάζει τον Biden να τοποθετήσει την προεδρία του περισσότερο στο κέντρο του πολιτικού φάσματος και όχι απόλυτα συμβατή με το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Η πρώτη απόφαση του Biden είναι να ανακοινώσει μία ομάδα εργασίας (task force) για την αντιμετώπιση του Covid -19 και μάλιστα πριν από την επιλογή του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Επίσης η νέα κυβέρνηση υπό τον Biden θα αποκαταστήσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα εργαστεί για την παγκόσμια και εγχώρια διανομή εμβολίων – αναπτύσσοντας παράλληλα ομοσπονδιακά πρότυπα για πρωτόκολλα ενώ θα πιέσει για ένα πακέτο στήριξης για νοσοκομεία και κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις.
Ως προς τις δαπάνες η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει την προετοιμασία για ένα νέο ισχυρό πακέτο στήριξης, κάτι που βέβαια θα κριθεί και από τους συσχετισμούς στο Κογκρέσο.
Για τους φόρους ο Biden έχει δεσμευτεί να πιέσει για αύξηση των εταιρικών φόρων και υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους, αλλά δεν αναμένεται πως μία νέα φορολογική μεταρρύθμιση θα έλθει την άνοιξη του 2021.
Στο μεταναστευτικό ο νεοεκλεγείς πρόεδρος αναμένεται να ακυρώσεις όλα τα διατάγματα και να θέσει σε εφαρμογή νέα.
Στην Κλιματική Αλλαγή αναμένεται επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού αλλά δεν υπάρχει ακόμη ειλημμένη απόφαση υπέρ των επενδύσεων τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην πράσινη ανάπτυξη ή στην άσκηση σημαντικότερων πιέσεων για την τιμή του άνθρακα.  
Ως προς το Ιράν θεωρείται βέβαιη η επιστροφή στην διεθνή πυρηνική συμφωνία του 2015 και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τεχεράνη ως ένδειξη  για να δείξει καλής πρόθεσης.
Με την Ευρώπη αλλάζουν όλα, καθώς πρόκειται να σταλεί το μήνυμα επιστροφής των ΗΠΑ σε μία καλύτερη διατλαντική σχέση και αναμένεται να επισημοποιηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου.
Ως προς τη Ρωσία, στόχος του Biden είναι να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για παράταση της συμφωνίας START II, η οποία λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2021.
Πάντως θα υπάρξει αυστηρή αντιμετώπιση της Μόσχας, εάν αποδειχθεί η ανάμιξή της στις αμερικανικές εκλογές.
Τέλος απέναντι στην Κίνα θα διατηρήσει ορισμένους από τους δασμούς προκειμένου να επιτύχει καλύτερες τιμές για τα αμερικανικά γεωργικά προιόντα.

Ο Trump δεν αποδέχεται την ήττα

Δεν αποδέχεται το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump τη νίκη του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα σύμφωνα με τα διεθνή και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Biden κέρδισε τους 20 εκλέκτορες στην Πενσιλβάνια, που του δίνουν τον προεδρικό θώκο.
Το επιτελείο του Trump αναφέρει, πως αυτή η εκλογική διαδικασία απέχει πολύ από το να θεωρείται λήξασα.   
Οι νόμιμες ψήφοι θα κρίνουν ποιος θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι τα μέσα ενημέρωσης, προσθέτει.
«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Biden βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», αναφέρεται σε δήλωση του επιτελείου του .
«Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».
Ο Trump έθεσε ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας και πρόσθεσε ότι στην Πενσιλβάνια, οι νομικοί παρατηρητές των Ρεπουμπλικάνων, δεν έχουν πρόσβαση να δουν την καταμέτρηση.

«Οι νόμιμες ψήφοι αποφασίζουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος και όχι τα ειδησεογραφικά μέσα», προσθέτει.
Ο Trump προαναγγέλλει δικαστική μάχη από τη Δευτέρα (9/11/2020), με στόχο να διασφαλιστούν οι εκλογικοί νόμοι.

Mitt Romney: Ο πρώτος εξέχων Ρεπουμπλικάνος που συνεχάρη τον Biden

Ο γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Mitt Romney, ήταν ο πρώτος εξέχων Ρεπουμπλικάνος που συνεχάρη τον Joe Biden για τη νίκη του απέναντι στον Donald Trump, ο οποίος δεν έχει σε αυτό το στάδιο παραδεχθεί την ήττα του.
Η Anne, η σύζυγος του Mitt Romney «και εγώ απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον εκλεγέντα πρόεδρο Joe Biden και στην εκλεγείσα αντιπρόεδρο Kamala Harris», ανθρώπους «καλών προθέσεων και θαυμαστού χαρακτήρα» γράφει ο γερουσιαστής της Γιούτα, που ασκεί συχνά κριτική στον Trump.
 
Μητσοτάκης: Ο Joe Biden είναι  αληθινός φίλος της Ελλάδας

Συγχαρητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
«Ο Joe Biden είναι  αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι κάτω από την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Twitter.
Image

Συγχαρητήριο μήνυμα της Hillary Clinton

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton, η οποία έχασε το 2016 από τον Donald Trump ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden.
Σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρει: Οι ψηφοφόροι μίλησαν και επέλεξαν τον Joe Biden και τη Kamala Harris για πρόεδρο και αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Η Clinton κάνει λόγο για ιστορική στιγμή λέγοντας οτι οι ΗΠΑ αλλάζουν σελίδα ενώ ευχαριστεί όλους τους ψηφοφόρους που συνέβαλλαν σε αυτή τη νίκη των Δημοκρατικών.
 

Διχασμένο το επιτελείο Trump

«Πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός αξίζει να έχει πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την καταμέτρηση των ψήφων και την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας – και ότι αυτό δεν αφορά πλέον τις εκλογές ανά πολιτεία.
Αφορά την ακεραιότητα ολόκληρης της εκλογικής μας διαδικασίας», επισημαίνει σε δήλωση του ο Trump που διακινήθηκε μέσω του εκλογικού του επιτελείου στις 6 Νοεμβρίου 2020 σηματοδοτώντας τη συνέχιση της διά νομικών μέσων αμφισβήτηση του αποτελέσματος, έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr
«Από την αρχή είπαμε ότι όλα τα νόμιμα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν και όλα τα παράνομα ψηφοδέλτια δεν πρέπει να μετρηθούν, ωστόσο, έχουμε συναντήσει αντίσταση σε αυτήν τη βασική αρχή που θέσαμε από τους Δημοκρατικούς σε κάθε περίπτωση.
Θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία ακολουθώντας κάθε νόμιμη οδό ώστε ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας.
Ποτέ δεν θα σταματήσω να παλεύω για εσάς και το έθνος μας», καταλήγει.
Κατά ορισμένους αρχίζει να διαφαίνεται ρήγμα στο στρατόπεδο Trump ως προς το τι μέλλει γενέσθαι καθώς τα στοιχεία δείχνουν τον Biden να κερδίζει.
Λίγο μετά την ανακοίνωση του NBC News την Παρασκευή (6/11) το πρωί για την Πενσιλβάνια το επιτελείο Trump απάντησε με την δήλωση ότι «οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει».
Παρασκηνιακά όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του CNBC ο πρόεδρος Trump δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις ενώ ο ίδιος δεν έχει καταλήξει στο ποια πορεία δράσης θα ακολουθήσει.
Ο Rudy Giuliani, δικηγόρος του προέδρου, είναι ένας από τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον πείσουν να μην παραδώσει τα όπλα.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης εισηγείται στον πρόεδρο Trump την ανάληψη με αποφασιστικό τρόπο νομικής δράσης
Ο Larry Kudlow, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, δήλωσε στο CNBC ότι ο Trump σκοπεύει να συνεχίσει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρξει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας εάν χάσει.
Εν γένει το επιτελείο Trump έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στις νομικές προσπάθειες που έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής άκαρπες για την επιρροή στην καταμέτρηση των ψήφων, δήλωσε στο CNBC μέλος της νομικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Ποιοι Αμερικανοί πρόεδροι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν

John Adams (1797-1801) έχασε από τον Thomas Jefferson
John Quincy Adams (1825-1829) έχασε από τον Andrew Jackson
Martin Van Buren (1837-1841) έχασε από τον William Henry Harrison
Grover Cleveland (1885-1889) ηττήθηκε από τον Benjamin Harrison
Benjamin Harrison (1889-1893) έχασε από τον Grover Cleveland
William H. Taft (1909-1913) έχασε από τον Woodrow Wilson
Herbert Hoover (1929-1933) ηττήθηκε από τον Franklin D. Roosevelt
Jimmy Carter (1977-1981) έχασε από τον Ronald Reagan
George H.W. Bush (1989-1993) ηττήθηκε από τον Bill Clinton
Donald Trump (2016-2020) “έχασε” από τον Joe Biden
 
www.bankingnews.gr

 

Από το Blogger.