Η κυβέρνηση «τρέμει» το Πολυτεχνείο: Έντονοι φόβοι ότι θα μετατραπεί σε πορεία κατά του lockdown & των απαγορεύσεων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση «τρέμει» το Πολυτεχνείο: Έντονοι φόβοι ότι θα μετατραπεί σε πορεία κατά του lockdown & των απαγορεύσεων

 Η κυβέρνηση «τρέμει» το Πολυτεχνείο: Έντονοι φόβοι ότι θα μετατραπεί σε πορεία κατά του lockdown & των απαγορεύσεων

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17/11, καθώς επικρατεί ο φόβος ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και θα μετατραπεί σε διαμαρτυρία κατά των απαγορεύσεων και του lockdown.

Τις τελευταίες ημέρες φτάνουν πληροφορίες στις δυνάμεις ασφαλείας για κινητοποίηση μεγάλου αριθμού πολιτών, κυρίως ανθρώπων που πλήττονται οικονομικά από το lockdown οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πορεία χωρίς να ανήκουν στην αριστερά.

Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που είχαν «χαμηλά» πόστα στην εστίαση όπως σερβιτόροι, μάγειρες κτλπ, αλλά και απλούς νέους που αισθάνονται πως «ασφυκτιούν» από τις απαγορεύσεις και ταυτόχρονα στοχοποιούνται από τη ρητορική κυβέρνησης & ΜΜΕ.

Μάλιστα τα τελευταία περιστατικά με νεαρούς ακόμα κι ανήλικους να αντιμετωπίζονται με σκληρότητα από τις δυνάμεις ασφαλείας έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Η επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας σε δύο 15χρονα κορίτσια στην Καρδίτσα επειδή... κάθονταν σε μία πλατεία.

 

Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν μερικούς μήνες στο «κίνημα των πλατειών» όπου κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για σύμπλευση της «άκρας δεξιάς» με την αριστερά, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως επρόκειτο στην πλειοψηφία τους για απλούς πολίτες που ασφυκτιούσαν οικονομικά και ψυχολογικά.

Ταυτόχρονα η απόφαση των ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 & ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην πορεία (το ΜέΡΑ25 μάλιστα με βουλευτές) προσφέρει και την απαραίτητη «κοινοβουλευτική»  κάλυψη & νομιμοποίηση στην πορεία.

Μάλιστα η «απάντηση» της κυβέρνησης σε όλο αυτό το κλίμα αντίδρασης είναι... περισσότερες απαγορεύσεις και ρητορική «νόμου & τάξης», οι οποία δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο πολώνει το κλίμα.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ανακοίνωση απαγόρευσης συγκεντρώσεων, η οποία (εκτός του ήταν αντισυνταγματική) δεν είχε κανένα απολύτως νόημα καθώς θεωρητικά οι συγκεντρώσεις ήδη απαγορεύονταν. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αυξήσει τις φωνές περί κυβερνητικού αυταρχισμού. 

Η αριστερά γνωρίζει πως μια μεγάλη πορεία θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση καθώς θα έχει δύο επιλογές, εξίσου κακές.

Αφενός να χρησιμοποιήσει βία στέλνοντας τα ΜΑΤ κάτι που σε συνδυασμό με τις σκληρές απαγορεύσεις θα προκαλέσει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις από τους πολίτες για τον περιορισμό των ελευθεριών τους, (μάλιστα αν συλληφθούν και βουλευτές δεν αποκλείεται η είδηση να κάνει τον γύρω του κόσμου) ενώ η άλλη επιλογή να αφήσει τους συγκεντρωμένους να «παρελάσουν» θα αποτελέσει πλήγμα καθώς ένα μέρος των ψηφοφόρων της θα θεωρήσει πως «αβαντάρει» την αριστερά, ενώ απαγόρευσε την 28η Οκτωβρίου.

Επιπλέον δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην Ελλάδα παρόλο που επικρατεί ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα lockdown στην ΕΕ, με καθολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας δε έχουν υπάρξει αντίστοιχες κινητοποιήσεις όπως στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από το Blogger.