Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το «θολό» σημείο του ολικού lockdown για τις νυχτερινές ώρες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το «θολό» σημείο του ολικού lockdown για τις νυχτερινές ώρες

 

Το lockdown αλλάζει και πάλι την καθημερινότητα από το Σάββατο και για τρεις εβδομάδες. Οι μετακινήσεις είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς που περιορίζονται σημαντικά.

Έκκληση για λελογισμένες μετακινήσεις ειδικά το βράδυ έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προανήγγειλε εντατικούς ελέγχους ειδικά τις βραδινές ώρες.

Το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες συνοδεύτηκε με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, ωστόσο, αυτό που θα ισχύσει από το Σάββατο σε όλη τη χώρα είναι διαφορετικό, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσαν στο Sputnik πηγές από την Πολιτική Προστασία. Το αν αυτό που ανακοινώθηκε θα ισχύει και στο ολικό lockdown ή αν αίρεται ουσιαστικά το συγκεκριμένο μέτρο στις περιοχές όπου ίσχυε τις προηγούμενες ημέρες, δεν διευκρινίστηκε στις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Σε επικοινωνία του Sputnik με πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αποσαφηνίστηκε το εξής:

«Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, υπάρχει περιορισμός μετακινήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι, οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με την αποστολή SMS, ενώ τις βραδινές ώρες επιτρέπεται μόνο η κίνηση για ατομική άσκηση, η κίνηση με κατοικίδια και για λόγους υγείας και εργασίας.

Οι κωδικοί για τα SMS μετακίνησης

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.
Από το Blogger.