Κορωνοϊός – Lockdown: Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε την αποκάλυψη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Lockdown: Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε την αποκάλυψη

 

Ούτε 24 ώρες δεν μπορεί να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το έργο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που προσπάθησε – ανεπιτυχώς – να ανεβάσει με τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι υπολογισμοί της Κουμουνδούρου ότι ακραίοι τόνοι και καταγγελίες θα περνούσαν στην κοινή γνώμη ακόμα και την ώρα της κρίσης, αν παράλληλα έκανε και κάποιες προτάσεις ή έλεγε κάτι του τύπου «βάζουμε πλάτη», δεν επιβεβαιώθηκαν.

Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε την αποκάλυψη των ψευδών στοιχείων που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου για να στηρίξει τις κατηγορίες και τις καταγγελίες του και κυρίως το αφήγημα ότι η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αντέδρασε λοιπόν ακραία σε μία ανάρτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκου Ρωμανού, ο οποίος αποκάλυπτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την παρουσία του κ. Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή σε παραποιημένα ή ψευδή στοιχεία.

«Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σε δημοσίευσή του στο Twitter, είχε την έμπνευση να συμπεριφερθεί χειρότερα ακόμα και από τα πιο αισχρά τρολ του Ιντερνετ: δίπλα στο γράφημα του Π.Ο.Υ., με τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την πανδημία στην Ελλάδα, παρέθεσε δημοσκοπήσεις.

Η απύθμενη χυδαιότητα και η αλαζονεία του κ. Ρωμανού δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά μόνο ύβρι για την αγωνία των πολιτών και τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης ή θα στείλει τον κ. Ρωμανό εκεί όπου του αρμόζει ή υιοθετεί αυτή την αθλιότητα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα που βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη».

Οπως ήταν φυσικό, τόσο το περιεχόμενο όσο και ο τόνος της αντίδρασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ν.Δ.:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του ενοχλήθηκαν που ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατέδειξε ότι με τη γελοία δημιουργική στατιστική τους αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς», σχολίασε η Ν.Δ. και συμπλήρωσε: «Δεν τους ενόχλησε η αθλιότητα της εργαλειοποίησης θανάτων μέσω Syriza statistics.

Τους ενόχλησε ότι την αποκαλύψαμε. Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει.

Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.Δ. στην οποία επισυναπτόταν το διάγραμμα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής ως διάγραμμα ECDC και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «η Ν.Δ., για να καλύψει την πρωτοφανή αθλιότητα του κ. Ρωμανού που συνέκρινε τα θύματα της πανδημίας με τα ποσοστά της Ν.Δ., αντί να ζητήσει συγγνώμη και να στείλει σπίτι του τον υβριστή, συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, με το άρθρο του στη χθεσινή «Αυγή» ξεκαθάρισε – εκών – άκων – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να βάλει πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, μόνο αν η κυβέρνηση κάνει δεκτές τις προτάσεις του για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, «πάγωμα» των νόμων που ψήφισε ή σχεδιάζει να ψηφίζει η κυβέρνηση και κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «πλήττουν την κοινωνική συνοχή» και Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκπόνηση σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Από το Blogger.